Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Chevrolet Aveo debuteert in Parijs


 

08-09-2010 - Chevrolet stelt in Parijs de volledig nieuwe Aveo voor. Volgend jaar zomer komt de compacte Chevy op de markt.

 

Met de tweede generatie Aveo wil Chevrolet een stevige positie gaan innemen in het b-segment. Z’n uiterlijk zal in ieder geval geen belemmering voor succes zijn, want dat is fraai en lekker dik. Er is vastgehouden aan de koets van de Aveo RS Concept, die eerder dit jaar op de autoshows in Detroit en Genève te zien was. Opvallend zijn het agressieve front met dubbele koplampen en gedeelde grille en de verborgen achterste deurgrepen in de C-stijl. Maar ook de oplopende schouderpartij en de dubbele koplampen achter zijn het vermelden waard.

Motorfiets
Binnenin hebben de bestuurder en passagiers een stuk meer ruimte tot hun beschikking, doordat de buitenmaten flink zijn toegenomen. Chevrolet belooft zelfs dat de kofferruimte tot de grootste in zijn klasse behoort. Het dashboard is geïnspireerd op dat van een motorfiets, wat tot uiting komt in een digitale snelheidsmeter, analoge toerenteller en diverse waarschuwingslampjes. Voor een hoge torsiestijfheid en daaruit voortvloeiende goede rijeigenschappen zorgt de Body Frame Integral (BFI) structuur. Het standaard aanwezige ESP houdt alles in het gareel als het onverhoopt toch mis dreigt te gaan. Tot de standaarduitrustingen behoren verder elektronische stuurbekrachtiging en – een unicum in dit segment – cruise control.

Zes motorvarianten
Voor de Aveo is er op benzinevlak de keuze uit twee 1,2-liter varianten, die 70 en 86 pk leveren. Een 1,4-liter levert 100 pk en een 1,6-liter voegt daar nog eens 15 pk aan toe.
Dieselen kan ook, met een 1,3-liter in twee configuraties: 75 en 95 pk. Deze krachbronnen zijn gekoppeld aan een start/stop-systeem voor een verdere terugdringing van het verbruik en de CO2-uitstoot. De 1,4- en 1,6-liter-motoren zijn tevens te koppelen aan een automatische transmissie, handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbakken zijn afhankelijk van de gekozen motor. In de zomer van 2011 verschijnt de Aveo op de markt.

   

| Disclaimer