Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Citro?n Jumpy bedrijfswagen: Een sprong vooruit


image/jpeg

De Citroën Jumpy werd in 1995 gelanceerd en sindsdien rolden er zo’n 600.000 exemplaren van de band. Citroën komt nu met een geheel vernieuwde versie, gebaseerd op 80 jaar ervaring op het gebied van lichte bedrijfswagens. De zakelijke gebruiker kan er niet omheen: deze nieuwe Jumpy is ontworpen met in het achterhoofd de termen efficiency en ergonomie om zoveel mogelijk gebruiksgemak en veiligheid te bieden.

Uiteraard is de knowhow van Citroën adequaat ingezet bij het ontwikkelen van de nieuwe Jumpy. Zo is er een telg toegevoegd aan een aanbod lichte bedrijfswagens dat tot het grootste van de markt behoort, waardoor het nu bestaat uit vier complementaire en toch zeer verschillende auto's: Nemo, Berlingo, de nieuwe Jumpy en Jumper.
De Jumpy richt zich op een brede groep zakelijke gebruikers (bouwvakkers, koeriersdiensten, hulpdiensten, overheid…) en is verkrijgbaar als bestelwagen, combi, dubbele cabine en plancher-cabine. Hij is er in drie lengtes: naast de twee lengtes van 4,95 m en 5,30 m is er een unieke versie van slechts 4,60 m, die zowel compact als praktisch is. Net als de twee andere lengtes M en XL, biedt de XS versie een nuttig laadvermogen tot 1.400 kg en passen er in zijn combi-versie 9 personen; zodat de klant de auto kan kiezen die bij zijn activiteiten en zijn wensen past.
Wat allereerst opvalt bij de Jumpy is het design met vloeiende en moderne lijnen. Een karaktervolle stijl die zowel energetisch als veilig oogt. De XS- en M-versies zijn slechts 1,90 m hoog. Dit maakt  bijvoorbeeld de toegang tot parkeergarages, die vaak lastig is voor bestelauto's uit dit segment, een  stuk gemakkelijker
Het nieuwe modulaire platform zorgt voor  een betere constructie die ruimte biedt voor nog meer functionaliteit, handigheid, ergonomie en veiligheid. Het zorgt voor tot ruim 1.500 kg nuttig laadvermogen, 6,6 m3 laadruimte en tot 2,5 t trekvermogen.
Heel handig is het zogeheten Moduwork: Door de passagiersstoel tegen de scheidingswand omhoog te plaatsen, komt er ruimte met een vlakke vloer vrij en ontstaat er dankzij het grote luik in de scheidingswand tot vier meter nuttige lengte. Bovendien maken het draaibare schrijftafeltje en de tablet- en smartphonehouders een waar mobiel kantoor van de auto.

image/jpeg

Ook aan de bestuurder is gedacht: De Jumpy biedt veel comfort voor lichaam en geest, met een prettig interieur, een verhoogde en ontspannende rijpositie, en ook talrijke opbergmogelijkheden. Rijplezier dat nog wordt verhoogd door een akoestisch comfort van hoog niveau in combinatie met opmerkelijk rijcomfort. Uniek in dit segment zijn de handsfree bedienbare zijschuifdeuren. Deze  maken laden en lossen makkelijker als je je handen vol hebt met  materiaal, pakketten of andere spullen.
Verder is de auto voorzien van technieken die het leven eenvoudiger maken zoals Top Rear Vision voor meer zicht tijdens het manoeuvreren, een Head-Up kleuren display en Citroën Connect Nav met de 3D online navigatie met voice control en touch screen en technieken ten dienste van veiligheid, onder meer met de functies: Adaptive Cruise Control, Trafic Sign Recognition met Speed Limit, Driver Attention Alert en Active Braking;

De Jumpy is uitgerust met zuinige motoren, met onder anderen een voor dit segment een uitstekend te noemen verbruik en CO2-uitstoot (BlueHDi 115 S&S 6-handbak: 5,1 l/100 km en 133 g CO2) en een goede kilometerprijs dankzij de 1.6 en 2.0 liter dieselmotoren van de laatste generatie met vermogens van 95 pk (210 Nm) met een handbak tot 180 pk (400 Nm) met een EAT6 automaat;

Tot slot biedt de Jumpy talrijke mogelijkheden voor ombouwen om te beantwoorden aan de behoeften van alle beroepsgroepen. Uw Citroën-dealer vertelt u graag meer.

image/jpeg
  

| Disclaimer