Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Werelddebuut nieuwe Ford C-Max in Frankfurt


image/jpeg

 

De lijst van primeurs die op de IAA zullen worden gepresenteerd, wordt alsmaar groter. Zo heeft ook Ford alvast een voorproefje gegeven van wat we onder meer kunnen verwachten: de wereldpremière van de nieuwe C-Max.

 

Ford Europa heeft de eerste officiële foto's vrijgegeven van de geheel nieuwe Ford C-Max die op de Autosalon in Frankfurt zijn werelddebuut zal beleven.

 

De nieuwe C-Max is gebaseerd op de iosis MAX-conceptcar die eerder dit jaar op de Autosalon in Genève werd onthuld. Doordat Ford ook hier het kinetic Design heeft toegepast, is een veel dynamischer auto gecreëerd, met vloeiende lijnen en een hatchback-achtige uitstraling. Uiteraard zijn alle vaste kenmerken, zoals comfort, gebruiksgemak en vooral ruimte behouden.


Ook op het gebied van techniek heeft de C-Max niet stilgestaan. Zo wordt hij bijvoorbeeld leverbaar met een nieuwe 1,6-liter EcoBoost-benzinemotor met turbo en directe inspuiting. Daarbij zijn er tevens nieuwe gemaks- en veiligheidsvoorzieningen beschikbaar, zoals halfautomatisch fileparkeren en dodehoeksignalering.

De nieuwe Ford C-Max zal in de tweede helft van 2010 op de markt worden gebracht. Het is overigens de eerste van reeks nieuwe modellen die in de komende jaren worden ontwikkeld op het nieuwe C-platform van Ford.


image/jpeg


  

| Disclaimer