Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Fiat voorziet Bravo van MultiAir-techniek


 

15-06-2010 - De nieuwe MultiAir-techniek die Fiat onlangs op de markt bracht, heeft nu ook zijn weg naar de Bravo gevonden. Het resultaat mag er zijn, want de nieuwe Fiat Bravo 1.4 MultiAir combineert 140 pk met 20% bijtelling.

 

De befaamde Italiaanse autofabrikant heeft met de ontwikkeling van de MultiAir-motor een flinke vooruitgang geboekt. Ruim drie jaar heeft Fiat de laagste gemiddelde CO2-uitstoot van alle volumemerken in Europa en die positie wordt alsmaar versterkt. Nu is namelijk ook de Bravo leverbaar met de technisch hoogstaande MultiAir-motor. Het grote geheim van deze 1,4-liter benzinemotor zit ‘m in het feit dat in plaats van een conventionele gasklep, een elektro-hydraulische inlaatklep de luchtaanvoer regelt. Dit zorgt voor een verbeterde verbrandingscontrole, waardoor het brandstofverbruik daalt én zowel het vermogen als het koppel stijgt.

5,7 liter
De compacte 1.4-motor die in de Bravo wordt geleverd, is goed voor een vermogen van maar liefst 140 pk en een koppel van maximaal 230 Nm. Daarmee is de Bravo 1.4 MultiAir in staat om binnen negen seconden vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken, alsmede een topsnelheid van 204 km/h. Wie kiest voor een wat behoudender rijstijl, kan een gemiddeld verbruik van slechts 5,7 l/100 km halen met een CO2-uitstoot van 132 g/km (A-label). Dat laatste gegeven is bepalend voor de fiscale bijtelling. Aangezien hij onder de grens van 140 g/km zit, valt hij in de gunstige bijtellingscategorie van 20%. Om dit soort lage verbruiks- en emissiewaarden te kunnen realiseren, is de Bravo 1.4 MultiAir overigens standaard uitgerust met een start/stop-systeem.

Rijke uitrusting
Qua standaardvoorzieningen heeft Fiat niet al te moeilijk gedaan. De instap-Bravo is namelijk al rijkelijk uitgerust met onder meer airconditioning, ESP, traction control, mistlampen vóór, zes airbags, een cruise control en een radio/cd-speler inclusief een 40W versterker, zes speakers en audiobediening op het stuurwiel.

Business
Dat de Bravo 1.4 MultiAir in de 20%-bijtellingscategorie valt, is natuurlijk erg aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. Fiat heeft zichzelf voorbereid op een stroom van (zakelijke) geïnteresseerden en heeft dan ook een extra complete Business-versie op de markt gebracht. Deze variant is tijdelijk gratis voorzien van het Business Pro Pakket ter waarde van € 1.350,-. Dit pakket omvat een navigatiesysteem met SD Card voor heel Europa en parkeersensoren voor. De Fiat Bravo 1.4 MultiAir staat bij de dealer vanaf € 21.595,-. Voor een Business-versie wordt een meerprijs van € 900,- in rekening gebracht.

 

 

 


  

| Disclaimer