Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Fiat Dobl? en Dobl? Cargo


image/jpeg

 

16-11-2009 - De nieuwe Fiat Doblò is een praktische, ruime auto die plaats kan bieden aan zeven personen. Hij is een echte ‘family space’ die voldoet aan de hoogste eisen qua veiligheid, respect heeft voor het milieu en ‘value for money’. De nieuwe Doblò Cargo zit wederom aan de top van zijn segment.

 

De nieuwe Doblò loopt voorop op het gebied van ruimte en een lage uitstoot. Dit is te danken aan het nieuwe platform, waardoor er meer passagiersruimte en een bagage-inhoud van 790 liter is ontstaan. De gereduceerde CO2-uitstoot van de 90 pk sterke 1.3 MultiJet (129 g/km) is de laagste in zijn categorie, hij verbruikt gemiddeld 4,8 l/100 km en hij heeft een actieradius van 1.250 km. De vernieuwde Doblò is op de eerste plaats voorzien van een nieuwe neuspartij. Daarbij dragen de hoge wielkasten bij aan zijn sterke uitstraling. De lijnen aan de achterzijde benadrukken de grootte van de eenvoudig te bereiken laadruimte en de rijke hoeveelheid aan glas geeft de nieuwe Doblò een elegante uitstraling. Door het gebruik van diverse kleuren en materialen is het interieur zowel functioneel als een prettige en comfortabele (leef)omgeving.

Veilige keuze
De Doblò biedt keus uit vier motoren: een 95 pk sterke benzinemotor en drie diesels met vermogens van 90, 105 en 135 pk. Later komt daar een milieuvriendelijke bi-fuel Natural Power versie (aardgas en benzine) bij en een dieselmotor welke gekoppeld zal zijn aan een gerobotiseerde versnellingsbak. Alle motoren garanderen voldoende trekkracht, een laag geluidsniveau, lage operationele kosten (brandstofverbruik en onderhoud) en respect voor het milieu. De motoren zijn beschikbaar in Euro4 en 5-versies en bieden het Start&stop-systeem om een lager verbruik te garanderen. Om onder alle omstandigheden een optimaal rijgedrag, comfort en actieve veiligheid te verzekeren, is de Doblò uitgerust met innovatieve features, zoals een bi-link achterwielophanging. Het consistente en voorspelbare weggedrag van de Doblò wordt tevens gegarandeerd door ABS met elektronische remkrachtverdeling en ESP met hillholder. De besteller is ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van passieve veiligheid, dankzij zijn carrosserie met kreukelzones, airbags en innovatieve zij-airbags die zowel hoofd als borst beschermen.


image/jpeg

 

image/jpeg


Fiat Doblò Cargo
De nieuwe Doblò Cargo biedt een grotere laadruimte dan zijn voorganger, met een vierkante laadvloer die volledig benut kan worden. Om het laden en lossen te vergemakkelijken, is de besteller aan de zijkant uitgerust met schuifdeuren en aan de achterzijde met grote deuren. Met een lengte binnenin tot 2,2 meter, een breedte tussen de wielkasten van 1,23 meter, een laadvolume van 3,4 tot 4,2 m3, een laadvermogen van 750 tot 1.000 kg biedt hij bijzonder ruime afmetingen. De Doblò kent zeven carrosserievarianten, namelijk met een korte of lange wielbasis, met een verhoogd dak of een vijfzits combi met korte en lange wielbasis. Ook een hagelnieuwe korte- of lange versie met verlaagd chassis die gemakkelijk en goedkoop kan worden omgebouwd voor specifieke doeleinden zoals koel- en kiepwagens behoren tot de mogelijkheden.

De nieuwe modellen zijn beschikbaar vanaf half januari 2010.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer