Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Dit is de nieuwe Fiat Panda!


 

30-08-2011 - Een van de belangrijkste spelers in het compacte segment is volledig vernieuwd: de Fiat Panda. Met een ijzersterke reputatie, tal van vernieuwingen en een fris uiterlijk lijkt het kleine Italiaantje nu al geslaagd. Tijdens de IAA in Frankfurt zal hij uitgebreid worden gepresenteerd.

 

Je kunt de Fiat Panda zowaar een icoon noemen. In 31 jaar tijd zette het model meerdere maatstaven, in 2004 werd hij verkozen tot ‘Auto van het Jaar’ en er gingen meer dan 6,5 miljoen exemplaren over de toonbank. Fiat beschikt dan ook over voldoende kennis en ervaring om de gloednieuwe, derde generatie Panda zeer succesvol te maken.

Fiat benadrukt dat er een flinke sprong in kwaliteit, comfort, technologie en veiligheid is gemaakt. Het toegenomen comfort komt mede doordat de Panda ruim tien centimeter langer en vijf centimeter breder is geworden. Daardoor biedt het interieur ruim plaats aan vier personen en is de bagageruimte de grootste in zijn klasse. De nieuwe Panda heeft verder nog tal van opbergplekjes, mede dankzij de verschillende configuraties van voor- en achterstoelen.

Logischerwijs monteert Fiat de veelgeprezen TwinAir-motor in het vooronder van de Panda. Naast de tweecilinder turbo met 85 pk wordt hij ook geleverd met een turboloze variant die een vermogen van 65 pk levert en bovendien nóg zuiniger is. De bekende 1.2 Fire met 69 pk (ook op LPG) en een 1.3 MultiJet diesel met 75 pk staan eveneens op de prijslijst. En, in een later stadium komt er weer een Panda 4x4!

Verder kan er worden gekozen uit drie uitvoeringen, tien verschillende lakkleuren, vier verschillende interieurthema’s, twee verschillende wieldoppen en 14- of 15-inch lichtmetalen wielen. Volgens Fiat zijn er in totaal 600 verschillende combinaties mogelijk. Rond januari 2012 wordt de nieuwe Fiat Panda bij de dealers verwacht.

 

 

 


  

| Disclaimer