Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De nieuwe Ford Focus!


image/jpeg

 

11-01-2010 - Ford heeft de nieuwe Focus onthuld. Zoals voorgaande generaties belooft Ford wederom een auto die alles in zich heeft om een groot uiteenlopend publiek aan te spreken. Daarbij staat de nieuwe Focus op een geheel nieuw onderstel dat voor maar liefst tien verschillende modellen de basis zal vormen.

 

Op het eerste gezicht is de nieuwe Focus een stijlvolle auto die een nieuwe stap in de evolutie van Fords kinetic Design markeert. Het ontwerp heeft ook iets weg van de huidige Fiesta. Momenteel schittert de nieuwe Focus op de NAIAS-autoshow, waar ook de nieuwe vierdeurs sedan staat. Deze twee modellen hebben beide een sportief en dynamisch karakter dat heeft bijgedragen aan de toenemende populariteit van de nieuwste kleine en middelgrote auto's van Ford. Ook het interieur ziet er stijlvol en modern uit, waarbij de middenconsole de bestuurder als het ware omgeeft en de belangrijkste bedieningselementen binnen handbereik brengt. Ford benadrukt ook dat het interieur een opvallend goede afwerking en kwaliteit biedt.


image/jpeg


Wellicht de beste eigenschap van de Focus is zijn voorbeeldige rijgedrag. Met de geheel vernieuwde Focus wordt de lat nog hoger gelegd. Streefdoel is een toonaangevende rijkwaliteit die perfecte stuurprecisie en feedback combineert met meer verfijning en controle. De Europese specialisten van Ford op het gebied van rijdynamiek hebben ook de stabiliteit en wendbaarheid in bochten verbeterd met de introductie van het geavanceerde Dynamic Cornering Control-systeem.

Het wereldwijde motorassortiment voor de nieuwe Focus omvat onder meer een reeks moderne Ford EcoBoost-motoren, waaronder een 1,6-liter en een reeks verbeterde Duratorq TDCi dieselmotoren die stuk voor stuk een brandstofverbruik realiseren dat tot 20% lager is dan dat van de voorgaande modellen.

Klantenstudies van Amerika tot China hebben bevestigd dat Ford er goed aan doet om zijn regionale productontwikkeling om te vormen tot een wereldwijde ontwikkeling. De nieuwe Focus zal dan ook wereldwijd in dezelfde gedaante worden verkocht. Ford verwacht de verkoop van compacte middenklassers te verdubbelen van ongeveer een miljoen exemplaren in 2008 tot meer dan twee miljoen exemplaren in 2012. Bovendien zal de nieuwe Focus naar schatting in 122 landen wereldwijd worden aangeboden. De nieuwe Ford Focus stelt dan ook alles in het werk om die schaal te realiseren. Zo gaat de productie eind 2010 tegelijk van start in Europa en Noord-Amerika. De eerste wagens zullen begin 2011 in de showroom staan.

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer