Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Ford onthult nieuwe Focus ST


 

15-09-2010 - Ford had al aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een ST-versie van de reeds gepresenteerde, nieuwe Ford Focus. Inmiddels is de 250 pk sterke nieuweling rijp voor zijn werelddebuut. Liefhebbers moeten alleen nog even geduld hebben, aangezien hij pas begin 2012 op de markt verschijnt.

Bij het zien van de nieuwe Ford Focus ST wordt meteen duidelijk dat dit geen doorsnee Ford Focus is. Vooral de voorbumper met zijn enorme grille, de achterspoiler en de in het midden geplaatste sportuitlaat zorgen voor een behoorlijk onderscheidende uitstraling.

In tegenstelling tot de huidige Focus ST vinden we onderhuids (helaas) geen oude vertrouwde vijfcilinder, maar Ford heeft gekozen voor een 2,0-liter viercilinder EcoBoost turbomotor. Ondanks het feit dat de nieuwe ST het met een cilinder minder moet doen, levert hij 250 pk (+25) en belooft hij aanmerkelijk zuiniger met brandstof om te gaan. Verder benadrukt Ford dat sportieve klanten kunnen rekenen op een onweerstaanbare mix van topprestaties, fantastische rijkwaliteiten en een bijpassend motorgeluid.

Dit is overigens het eerste model dat is ontwikkeld in het kader van de wereldwijde ‘Performance Vehicles-strategie’. De introductie van de Ford Focus ST staat gepland voor begin 2012.

 

 

 


  

| Disclaimer