Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Ford Focus Wagon in Nederland gearriveerd


 

24-05-2011 - Misschien had Ford met de Focus in ons land de omgekeerde weg moeten bewandelen. Dus eerst de Focus Wagon uitbrengen en pas later de sedan en hatchback, want in Nederland neemt de stationversie meer dan de helft van de verkopen voor zijn rekening. Aan het wachten is nu een einde gekomen, want de Focus Wagon is bij de Ford-dealer gearriveerd, met direct een interessant openingsbod.

 

De nieuwe Ford Focus Wagon biedt in het C-segment het grootste aanbod 20%-modellen. Maar liefst zeventien Focus Wagon-uitvoeringen komen in aanmerking voor deze gunstige fiscale bijtelling. Dat geldt voor alle 1,6-liter benzine- en dieselmotoren, dus ook voor de 182 pk sterke 1.6 EcoBoost. Daarmee is de Focus Wagon de krachtigste 20%-auto die momenteel verkrijgbaar is. Bovendien markeert Ford de lancering van de Wagon met een exclusieve First Edition. Deze riant uitgeruste versie is gebaseerd op de Titanium-uitvoering, maar heeft een aantrekkelijk prijskaartje. Maar de Focus Wagon heeft meer te bieden. Hij biedt tal van assistentie- en veiligheidsvoorzieningen, zowel het comfort als de stuureigenschappen zijn van hoog niveau en met een bagageruimte van 490 tot maximaal 1.516 liter is hij nog praktisch ook.

 

ECO
De nieuwe Ford Focus is voorzien van een groot aantal ECOnetic-technologieën die het brandstofverbruik en de impact op het milieu terugdringen. Het Ford ECOnetic Technology-programma omvat voorzieningen als het Ford Eco Mode-informatiesysteem, waarmee de bestuurder wordt gewezen op tijdig schakelen en anticiperen. Het terugwinnen van remenergie, een actieve grille die de luchtweerstand bevordert en een optionele, geavanceerde Powershift-automaat met dubbele koppeling zijn eveneens voorbeelden van brandstofbesparende voorzieningen. Verder zijn alle 1.6 EcoBoost en 1.6 TDCi motoren voorzien van een start/stop-systeem. Gezien alle geavanceerde technieken is het niet vreemd dat elke Ford Focus een groen energielabel draagt. De nieuwe Focus Wagon staat bij de Ford-dealer voor een bedrag vanaf 20.345 euro. Een First Edition met een benzinemotor kost minimaal 25.595 euro en voor een diesel 29.095 euro.  

| Disclaimer