Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

2010 voor Ford een jaar vol nieuwe modellen en innovaties


image/jpeg

 

21-01-2010 - Het jaar 2010 wordt voor Ford een zeer belangrijk jaar. Het wordt namelijk een jaar waarin een ongeëvenaarde verscheidenheid aan nieuwe modellen, technologieën en innovaties zal worden geïntroduceerd.

 

Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar Ford heeft op de autoshow in Detroit al de nieuwe Focus onthuld en op de autoshow in Brussel de vernieuwde S-Max en de Galaxy. Deze nieuwe modellen – samen met de nieuwe Ford C-Max en Grand C-Max die vorig jaar zijn gepresenteerd tijdens de autosalon in Frankfurt – zijn voorzien van vele innovatieve technieken, zoals geavanceerde motoren en de nieuwste veiligheidstechnologieën.

Nieuwe Focus
De nieuwe generatie Ford Focus maakte zijn werelddebuut tijdens de North American International Auto Show in Detroit, een klein jaar voor de Europese marktintroductie. Zowel de vierdeurs sedan als de vijfdeurs hatchback vallen op door hun strakke, stijlvolle uitstraling en bieden technologische innovaties en een hoogstaande kwaliteit voor deze klasse. De aantrekkingskracht van de nieuwe Focus wordt vergroot door een assortiment motoren die garant staan voor een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. Dit zijn onder meer de 1,6-liter EcoBoost-benzinemotor met directe inspuiting en de vernieuwde 1,6- en 2,0-liter Duratorq TDCi dieselmotoren.

Nieuwe C-Max en Grand C-Max
De beide uitvoeringen van de geheel nieuwe Ford C-Max komen in de tweede helft van dit jaar op de markt. Kopers van een compacte Ford MPV kunnen voor het eerst kiezen uit de C-MAX met vijf zitplaatsen en de nieuwe Grand C-Max met zeven plaatsen en dubbele schuifdeuren. De nieuwe C-Max beschikt over dezelfde motoren als de Focus en biedt daarnaast ook speciale nieuwe voorzieningen die de auto’s handiger en veiliger maken voor gezinnen, zoals het halfautomatische parkeersysteem, een dodehoek-sensor en de elektrisch bediende kindersloten en achterklep.

Vernieuwde S-Max en Galaxy
De nieuwste S-Max en Galaxy, die vanaf april te koop zijn, hebben een vernieuwd kinetic design en bieden indrukwekkende nieuwe technologie.
Het zijn de eerste Ford modellen die verkrijgbaar zijn met de geheel nieuwe 2,0-liter EcoBoost-motor of met een ingrijpend verbeterde 2,0-liter TDCi-dieselmotor in een nieuwe, 163 pk sterke versie. De geavanceerde Ford PowerShift zestrapsautomaat met dubbele koppeling wordt bovendien voor het eerst toegepast in deze modellen. Deze nieuwe automaat is standaard in combinatie met de EcoBoost-motor en als optie verkrijgbaar bij de TDCi-diesels. Deze twee nieuwe motoren zijn overigens ook beschikbaar voor de Ford Mondeo.

Nieuwe technologieën
Nooit eerder in de geschiedenis van Ford zijn er zo veel nieuwe voorzieningen en technologieën geïntroduceerd als in de nieuwe modellen die Ford Europa in 2010 op de markt brengt. De klantgerichte technologie van de nieuwe modellen van Ford Europa is overal te vinden: van de zuinige nieuwe motoren tot innovatieve voorzieningen voor actieve veiligheid en bestuurdersassistentie, van ongekend intuïtieve bestuurdersconnectiviteit tot eersteklas entertainment en nog meer comfort.


image/jpeg


  

| Disclaimer