Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Ford Mondeo gefacelift


 

25-06-2010 - Ford heeft de Mondeo op een aantal punten bijgeslepen. Zo heeft de nieuweling een aantal cosmetische ingrepen ondergaan en komen er een aantal nieuwe motoren beschikbaar.

 

De grootste uiterlijke wijzigingen zijn te vinden aan de voorzijde. Daar zien we een nieuwe grille en een andere bumper met optionele led-dagrijverlichting. Ook de achterkant herbergt een noviteit, met nieuw vormgegeven lichtunits die eveneens voorzien kunnen worden van led-verlichting. Vanbinnen zijn de nieuwe middenconsole en andere bekleding voor de deurpanelen de opvallendste wijzigingen.

240 pk

Op motorisch gebied is er ook genoeg nieuws te melden. Zo komt er een 240 pk-variant van de 2,0-liter Ecoboost-motor, die voorheen al met 203 pk beschikbaar was. De topdiesel is de geüpgrade 2,2 TDCi, die nu maar liefst 200 pk levert. De onlangs vernieuwde 2.0 TDCi (115, 140 en 163 pk) stoot in alle drie de configuraties 139 gram CO2 per kilometer uit.

 

ECO
Nieuw zijn de zogeheten ECOnetic-technieken. Deze omvatten het Smart Regenerative Charging (terugwinnen remenergie), een actieve grille die de luchtweerstand bevordert en een Eco Mode die aanwijzingen geeft voor een zuiniger rijstijl. Op de optielijst staan verder Lane Departure Warning, Driver Alert (waarschuwing als de bestuurder moe dreigt te raken) en Auto High Beam. Dat laatste systeem heeft onder andere als functie dat het grootlicht wordt uitgeschakeld als er een tegenligger nadert. Ook de van Volvo bekende Blind Spot Monitor, die een waarschuwing geeft als er een voertuig in de dode hoek zit, is tegenwoordig leverbaar op de Mondeo. Hij beleeft zijn debuut op de Autoshow van Moskou, die op 25 augustus zijn deuren opent.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer