Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Ford introduceert de nieuwe S-Max en Galaxy


image/jpeg

 

15-12-2009 – Ford introduceert op de komende autosalon van Brussel de vernieuwde S-Max en Galaxy. Beide modellen zijn voorzien van een vernieuwd kinetic Design, het verfijnde interieur is voorzien van kwalitatief hoogstaande materialen en ze zijn beschikbaar met efficiëntere aandrijvingen. Een keur aan technologieën zorgen tevens voor meer veiligheid en comfort.

 

De introductie van de 2010-versie van de Ford S-Max en de Galaxy is voor Ford Europa de voorbode van een druk jaar met niet alleen veel introducties van nieuwe producten, maar ook van een reeks nieuwe, innovatieve technologieën en voorzieningen.

“Beide modellen zijn voorzien van een vernieuwd uiterlijk en een luxueuzere uitstraling, maar de werkelijk belangrijke veranderingen zitten dieper,” aldus John Fleming, CEO Ford Europa. “De S-Max en de Galaxy zijn de eerste Europese modellen die zijn voorzien van onze EcoBoost-benzinemotoren met turbo en directe inspuiting. Deze nieuwe motoren hebben weliswaar een kleinere cilinderinhoud, maar leveren meer vermogen, ze zijn bijzonder zuinig en ze hebben een lage CO2-uitstoot.”

Naast de nieuwe 2,0-liter Ecoboost-benzinemotor met 203 pk zijn voor de nieuwe S-Max en Galaxy ook de vernieuwde 140 pk sterke TDCi-dieselmotor en een geheel nieuwe variant met 163 pk leverbaar. Vergeleken met de 161 pk sterke 2,3-liter motor met zestraps automaat uit de huidige S-Max en Galaxy, zijn de CO2-emissies met 19% verlaagd tot 189 g/km, en dat terwijl de nieuwe 2,0-liter Ecoboost-motor meer dan 25% meer vermogen levert. Dit vertaalt zich naar een gecombineerd brandstofverbruik van 8,1 l/100 km en voor stadsverkeer een 6,4 l/100 km.

De geavanceerde, automatische Ford PowerShift-transmissie met dubbele koppeling is voor het eerst beschikbaar in de grote modellen van Ford. Deze transmissie zal standaard worden geleverd bij de EcoBoost-benzinemotor en is optioneel bij beide Duratorq-dieselmotoren.
De nieuwe S-Max en Galaxy zijn verkrijgbaar met een reeks nieuwe innovatieve veiligheids- en comfortvoorzieningen, zoals BLIS (Blind Spot Information System) en een nieuw kinderslotsysteem voor de achterportieren.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer