Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Officieel: de nieuwe Hyundai i30


 

07-09-2011 - Hyundai heeft de eerste foto’s van de nieuwe generatie i30 vrijgegeven. Zowel het design als het interieur vertoont veel gelijkenissen met dat van de onlangs geïntroduceerde i40 en volgens de fabrikant heeft dat gezorgd voor ‘een veel sterkere persoonlijkheid.’

De fraai vormgegeven Hyundai i30 is tijdens de IAA in Frankfurt (15 t/m 25 september) voor het eerst te zien. Op het gebied van design treedt hij in de voetsporen van de grotere i40. Hyundai noemt het de ‘Fluidic Sculpture Designtaal’. Het is in ieder geval duidelijk dat de i30 een krachtig profiel en veel meer karakter heeft gekregen. Ook het interieur heeft, vergeleken met de eerste i30 die vijf jaar geleden werd gelanceerd, een enorme evolutie doorgemaakt. Verder benadrukt Hyundai dat de nieuwe i30 een kwalitatief hoogstaande, luxe auto is die een jonger, progressiever publiek zal aanspreken.

Op motorisch gebied zijn er vooralsnog geen verrassingen. De 140 pk sterke 1.6 GDI benzinemotor kennen we inmiddels van de Hyundai Veloster en de 90 en 126 pk sterke 1.4 CRDi dieselmotoren zijn ook geen onbekenden. Schakelen gaat via een handgeschakelde zesbak en een zestraps automaat staat op de optielijst.

De nieuwe Hyundai i30 arriveert begin 2012 bij de Nederlandse dealers. Het zal dus niet lang meer duren voordat alle prijzen en specificaties bekend worden gemaakt.

 

 

 


  

| Disclaimer