Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

In vol ornaat: Hyundai i40


 

03-03-2011 - Hyundai wilt vaste voet krijgen in het door zakelijke rijders gedomineerde D-segment. De nieuwe i40 is het model waar de Koreaanse fabrikant alle vertrouwen in heeft. Uit het feit dat drie motoren in aanmerking komen voor 20%-bijtelling, blijkt dat Hyundai er serieus werk van heeft gemaakt.


Bij Hyundai konden ze niet wachten met de presentatie van de i40. Allan Rushforth van Hyundai Motor Europe: “Het is misschien wel de opwindendste Hyundai. We zijn ervan overtuigd dat hij hoge ogen zal gooien in het D-segment.” De nieuwe i40 wordt gekenmerkt door een langgerekte, sportieve look en met een hoofd-, schouder-, en beenruimte van respectievelijk 1.025, 1.455 en 1.170 mm claimt Hyundai de meeste hoofd- en beenruimte in het D-segment. Ook de forse bagageruimte met een inhoud van 553 liter en uitbreidingsmogelijkheden tot 1.719 liter mag genoemd worden.

Motoren
De ruime stationwagen krijgt de beschikking over twee diesel- en twee benzinemotoren, die op hun beurt kunnen worden geleverd als Blue-versie. In dat geval is de i40 voorzien van een start/stop-systeem, een aangepast motormanagementsysteem en banden met een lage rolweerstand. De twee 1,7-liter dieselmotoren leveren vermogens van 115 en 136 pk. De kleinste diesel produceert een CO2-uitstoot van slechts 113 g/km, indien hij is voorzien van start/stop. Deze versie is dan ook goed voor 20% bijtelling. Ook de 135 pk sterke 1.6 GDI benzinemotor valt in deze gunstige klasse, aangezien hij binnen de CO2-grens van 140 g/km blijft. De nieuwe, direct ingespoten 2.0 GDI maakt voor het eerst zijn opwachting in de Hyundai i40. Deze pittige krachtbron levert 177 pk en kan, net als de sterkste dieselmotor, worden gekoppeld aan een zestrapsautomaat.

Uitrusting
Op het gebied van vormgeving, ruimte en motoren laat de i40 positieve geluiden horen. Een rijke standaarduitrusting mag dan ook niet ontbreken en dat wisten ze bij Hyundai maar al te goed. Naast zaken als een uitgebreid navigatiesysteem, parkeerhulp en Lane Keeping Assist, is de i40 voorzien van ESP, ABS, Hill Start Assist Control en negen airbags. Qua veiligheid komt de nieuweling dusdanig goed voor de dag, dat de makers er alle vertrouwen in hebben dat de i40 maximaal scoort bij de Euro NCAP-crashtest. De eerste exemplaren verschijnen in juni in ons land. In het najaar volgt de i40 sedan.

 

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer