Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Hyundai onthult opvallende Veloster


 

11-01-2011 - Hyundai heeft tijdens de autoshow in Detroit een opvallende, unieke coupé wereldkundig gemaakt. Hij gaat onder de naam Veloster door het leven, is voorzien van de modernste techniek en vanaf mei staat hij bij de Nederlandse dealers.

 

De Veloster is een model dat je niet zomaar van Hyundai verwacht. De Koreaanse fabrikant laat zich van zijn creatiefste kant zien en het model onderscheidt zich nadrukkelijk van de traditionele driedeurs coupé. Het sportieve koetswerk meet een lengte van 4,22 meter en de hoogte komt niet verder dan 1,79 meter. Het uitdagende karakter wordt extra bijgezet door de forse wielkasten, de centraal geplaatste uitlaat en de koplampunits die tot ver in de voorspatborden doorlopen. Waar de Veloster vooral het verschil maakt, is het feit dat hij aan de bestuurderszijde is voorzien van één deur en aan de passagierszijde van twee deuren – een unieke constructie. Doordat de deurgreep van de rechter achterdeur als het ware is verborgen, heeft Hyundai aan de rechterzijde eveneens een driedeurs-look weten te creëren. Verder is hij voorzien van een ruim en hoogwaardig interieur, waarbij de blauwe dashboardverlichting een fraaie indruk maakt.

 

GDI
Qua techniek profiteert de Veloster van de modernste motoren die Hyundai op de plank heeft liggen. Zo wordt hij geleverd met een nieuwe 1,6-liter GDI-benzinemotor met een vermogen van 140 pk en een koppel van maximaal 123 Nm. Vanaf de introductie staat er tevens een extra zuinige Blue-versie op de prijslijst, die een CO2-uitstoot van 129 g/km noteert. In een later stadium zal overigens nog een 208 pk sterke variant aan het gamma worden toegevoegd. Een primeur voor de Hyundai Veloster is bovendien een compleet nieuwe zestraps automaat met dubbele koppeling, die ten opzichte van een conventionele automaat zorgt voor een lager verbruik en een verbeterde acceleratievermogen.

Mei
De sportieve Veloster verschijnt in mei op de Nederlandse markt. Het complete leveringsgamma zal tegen die tijd bekend worden gemaakt en de vanafprijs zal naar verwachting onder de 25.000 euro liggen. Het is in ieder geval duidelijk dat hij de Hyundai-showroom een hoop kleur geeft en een nieuwe groep klanten zal aantrekken. Zoals alle andere Hyundai-modellen wordt ook de Veloster geleverd met vijf jaar driedubbele garantie.

 

 

 

 


  

| Disclaimer