Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Infiniti M is belangrijke troef voor Europa


image/jpeg

 

23-02-2010 - Infiniti gooit de nieuwe M in de strijd tegen de Europese gevestigde orde in het luxesegment. De volledig nieuwe Infiniti M is een krachtige verschijning die met zijn hoogstaande afwerking en uitdagende design een serieus alternatief vormt.

 

De voor Europa bestemde uitvoeringen van de Infiniti M zijn zonder uitzondering voorzien van moderne V6-motoren. Het gamma biedt keuze uit een 320 pk sterke 3,7-liter benzinemotor en een 3,0-liter V6 dieselmotor die dankzij de modernste common-railtechniek een vermogen ontwikkelt van 238 pk. De M30d is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld en is tevens de eerste Infiniti met een dieselmotor. Desondanks ligt ook bij deze versie de nadruk op sportieve prestaties en luxueus raffinement. Het motorvermogen is vergelijkbaar met dat van dieselmotoren van onder meer Audi, BMW en Mercedes, maar met een koppel van 550 Nm geeft de dieselmotor van Infiniti al zijn concurrenten het nakijken.

De M37 wordt aangedreven door een 3,7-liter V6 benzinemotor die dankzij de VVEL-technologie een vermogen van 320 pk wordt gecombineerd met een maximumkoppel van 360 Nm. Zowel de benzine- als de dieseluitvoeringen van de nieuwe Infiniti M zijn standaard voorzien van Infiniti’s automatische ‘Adaptive Shift Control’ zeventraps transmissie. Bestuurders met een sportieve rijstijl kunnen kiezen voor de S-uitvoering, die met schakelpeddels achter het stuurwiel een nog sportievere rijstijl mogelijk maakt. Vanaf 2011 is de Infiniti M ook leverbaar met een innovatieve hybride aandrijflijn.

De compleet nieuw ontwikkelde, derde generatie van de Infiniti M is vanaf het begin ontworpen en ontwikkeld voor de kenmerkende omstandigheden in Europa. Het rijcomfort en het hoge prestatiepotentieel voldoen dan ook aan de hoge eisen die autoliefhebbers in Europa stellen aan een auto in dit specifieke segment. Ongeacht de gekozen motor belichaamt elke nieuwe Infiniti M de eigenzinnige kijk die het merk heeft op het maken van auto’s. De 4.945 mm lange vierdeurs carrosserie geeft de voor Infiniti kenmerkende designtaal een mysterieus accent, met een verleidelijk lijnenspel en een nieuwe benadering van design voor een sedan. Daarmee wordt duidelijk zichtbaar dat de ontwerpers van de Infiniti M zich hebben laten inspireren door de traditionele Japanse kunst. De nadruk die Infiniti in het interieur heeft gelegd op luxe, gaat vanzelfsprekend niet ten koste van de focus op de bestuurder. Deze belangrijke eigenschap is in de nieuwe Infiniti M zelfs sterker dan ooit, met een imposant nieuw dashboard dat garant staat voor een uitstekende ergonomie.

De nieuwe Infiniti M is de allereerste die leverbaar zal zijn in alle 34 landen waar Infiniti actief is, waaronder Nederland, waar hij vanaf september dit jaar zijn opwachting maakt.

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg 


  

| Disclaimer