Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Dit is de nieuwe Kia Picanto


 

05-01-2011 - Kia heeft de eerste officiële foto’s van de volgende generatie Picanto vrijgegeven. Het compleet nieuwe model beleeft zijn debuut tijdens de autosalon van Genève in maart.

Kia richt zijn pijlen nadrukkelijk op vormgeving. Dat werd al duidelijk bij de laatste generatie Sportage en de designstrategie van het Koreaanse merk leverde al meerdere ‘iF product design awards’ op.

Ook in het geval van de nieuwe Picanto heeft Kia’s designafdeling prima werk afgeleverd. Het kekke model komt een stuk zelfverzekerder en volwassen voor de dag en hij zal dan ook een brede groep klanten aanspreken. Als het aan Kia ligt, wordt hij zelfs één van de meest concurrerende modellen in zijn segment. Ten opzichte van de huidige Picanto is zowel de lengte als de wielbasis iets toegenomen. Bovendien wordt hij in Europa ook als driedeurs op de markt gebracht.

Voor de aandrijving heeft Kia vier nieuwe motoren ontwikkeld. Met 1,0- en 1,2-liter benzinemotoren belooft hij toonaangevende CO2-emissies te noteren. Ook LPG bi-fuel- en flexfuelversies staan op de planning. Tijdens de autosalon van Genève (3 t/m 13 maart) wordt de nieuwe Picanto voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld.  

| Disclaimer