Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Meer details nieuwe Picanto bekend


 

24-01-2011 - Kia heeft meer informatie over de nieuwe Picanto vrijgegeven. Allereerst maakt hij zijn debuut tijdens de autosalon van Genève en zodra hij daadwerkelijk op de Nederlandse markt verschijnt, zijn vrijwel alle modellen vrijgesteld van BPM en wegenbelasting.

Kia heeft hoge verwachtingen van de complete nieuwe Picanto. Op het eerste gezicht zal het aan het design niet liggen, maar de Koreaanse fabrikant verwacht dat hij zelfs één van de meest concurrerende modellen in het groeiende A-segment wordt. Naast nieuwe, zuinige motoren en een fris uiterlijk zal het verfijnde interieur en tal van voorzieningen die normaliter op duurdere modellen worden toegepast voor succes moeten zorgen. Voorbeelden zijn led-dagrijverlichting, een startknop en zes of zeven airbags.

Ten opzichte van de huidige Picanto is zowel de lengte als de wielbasis iets toegenomen. Kia benadrukt dat het comfort voor de inzittenden aanzienlijk is toegenomen en dat de inhoud van de kofferbak met 27 procent is toegenomen. Aangezien het huidige model een bagage-inhoud van 157 liter heeft, zou het nieuwe model dus zo’n 200 liter moeten bieden. Bovendien wordt de nieuwe Picanto, in tegenstelling tot het huidige model, ook als driedeurs op de markt gebracht.

Op motorisch gebied wordt het model leverbaar met drie compleet nieuwe krachtbronnen. Het instapmodel zal worden aangedreven door een 1,0-liter driecilinder benzinemotor met een vermogen van 69 pk. Ook kan er worden geopteerd voor een 1.0 bi-fuel die af-fabriek is voorzien van een LPG-installatie. Deze motor levert 82 pk en 94 Nm, terwijl het brandstofverbruik varieert van 4,2 tot 5,9 l/100 km. De krachtigste motor is een 1,2-liter viercilinder die 85 pk en 121 Nm aan de krukas levert. Schakelen gaat via een handgeschakelde vijfbak, maar een viertrapsautomaat behoort tevens tot de mogelijkheden. In Europa worden alle uitvoeringen leverbaar met start/stop-technologie, wat resulteert in een brandstofverbruik variërend van 4,1 tot 5,6 l/100 km en CO2-emissies tussen 90 en 100 g/km. Daarmee valt de nieuwe Picanto met zijn neus in de boter. Vrijwel elke uitvoering zal namelijk zonder BPM worden geleverd en eigenaren betalen geen wegenbelasting. Bij zakelijk gebruik kan tevens worden geprofiteerd van 14% bijtelling.

 

 

 


  

| Disclaimer