Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Lancia presenteert compleet nieuwe Ypsilon


 

01-03-2011 - De Lancia Ypsilon bestaat 25 jaar en dat heeft het Italiaanse merk gevierd door een splinternieuw model te laten debuteren tijdens de autosalon van Genève. 

 

Voor het eerst wordt de Ypsilon aangeboden als vijfdeurs model, maar wie de auto van een afstand bekijkt, kan de nieuwe Lancia makkelijk voor driedeurs aanzien. De handgrepen van het achterportier zijn namelijk als het ware verborgen in de structuur. Lancia omschrijft de nieuwe Ypsilon als gestroomlijnder. Het feit dat de auto zes centimeter langer en twee centimeter lager is, zou daaraan hebben bijgedragen. Maar ook de voorruit die iets naar voren is geplaatst en een korte voorkant dragen bij aan een betere aerodynamica. Een kortere voorkant betekent overigens ook een verlengde achterzijde en dat komt natuurlijk ten goede aan de bagageruimte (de ruimste in zijn klasse, het B premium-segment). Wie een goede blik werpt op de voorzijde zal overigens ook zien dat de grille nieuw is en dat de koplampen iets anders gepositioneerd zijn, wat de breedte van de voorkant benadrukt.

Kleuren en uitrusting
Lancia biedt de nieuwe Ypsilon aan in drie verschillende uitrustingsniveaus: Silver, Gold en Platinum. Wat mensen dan precies kunnen verwachten, behalve ‘contrasterende materialen en kleuren’ en kleuren als ‘Urban Black’ en ‘Romantic Gold’, hebben wij nog niet precies kunnen ontdekken. Wel duidelijk is dat de nieuwe Lancia Ypsilon standaard sowieso rijk is uitgerust met led-verlichting van het dashboard, ‘Magic Parking’ (een systeem waarmee de Ypsilon zichzelf parkeert) en een Blue&Me-navigatieysteem. Ook het ‘Smart Fuel’-systeem (vulopening in plaats van een tankdop) en innovatieve koplampunits behoren tot de standaarduitrusting. Bijzonder aan de koplampen is dat ze beschikken over Adaptive Daytime Led. Dat houdt in dat bij het starten het licht automatisch aangaat (verplicht vanaf 2012).

Motoren
Het motorengamma van de nieuwe Ypsilon bestaat uit twee benzinemotoren: een 1.2 8V met 69 pk en een 0.9 TwinAir met 85 pk. Daarnaast is er een turbodiesel: 1.3 Multijet II met 95 pk en een bi-fuel motor, 1.2 8V benzine en LPG. Lancia heeft aan het milieu gedacht met de ontwikkeling van deze motoren. Ze zorgen er namelijk allemaal voor dat de CO2-uitstoot flink binnen de perken wordt gehouden, hetzij in de vorm van een start/stop-systeem, TwinAir-technologie, een Gear Shift Indicator die het ideale schakelmoment aangeeft of Goodyear EfficientGrip 15-inch banden met lage weerstand. De Lancia Ypsilon verschijnt in juni op de Europese markt en staat in september in de Engelse en Ierse showrooms als Chrysler. Prijzen zijn nog niet bekend.


 

 


  

| Disclaimer