Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Land Rover Discovery Sport: Aangescherpt voor elk avontuur


image/jpeg

De Land Rover Discovery Sport is vernieuwd om hem efficiënter, technologisch geavanceerder en praktischer te maken, zodat de inzittenden te allen tijde veilig en comfortabel reizen. De nieuwe Discovery Sport omarmt het avontuurlijke temperament dat de Discovery-familie al dertig jaar kenmerkt. De praktische SUV is een opvallende evolutie van het origineel, zonder in te boeten aan zijn gebruiksmogelijkheden.


De kenmerkende designelementen van de Discovery Sport– zoals de schelpvormige motorkap, de oplopende taillelijn en de aflopende daklijn – zijn behouden. De nieuwe voor- en achterbumper, grille en kenmerkende LED-verlichting voor en achter geven de Discovery Sport een nog krachtigere uitstraling.
Klanten kunnen kiezen uit twaalf carrosseriekleuren en optioneel ook voor een contrasterend zwart gespoten dak. Optioneel is de Land Rover Discovery Sport ook uit te rusten met het Black Pack, dat leverbaar is op zowel de reguliere als de R-Dynamic-uitvoering. De Discovery Sport is voor het eerst ook optioneel leverbaar met lichtmetalen 21-inchwielen. Klanten kunnen kiezen uit twaalf designs voor de lichtmetalen wielen, die in maat variëren van 17 tot 21 inch.

image/jpeg

Rijke uitrusting
Het Touch Pro-infotainmentsysteem en nieuwe premium materialen zorgen voor een praktisch, hoogwaardig interieur. Het Touch Pro-infotainmentsysteem behoort tot de standaarduitrusting van de Discovery Sport en bestaat uit een nieuw 10,25-inch touchscreen waarbij de gebruiker eenvoudig door de diverse menu’s kan swipen en inzoomen. Met een aanvullend kleiner paneel worden verwarming, koeling, klimaatcontrole, Terrain Response 2 en Advanced Tow Assist bediend.
Het Touch Pro-infotainmentsysteem is standaard uitgerust met Apple Carplay . Voor het eerst is de Discovery Sport leverbaar met een inductielader voor smartphones. De 4G WiFi-hotspot biedt ruimte aan maar liefst acht toestellen. Verder zorgen zes USB-poorten en drie 12-volt stopcontacten verdeeld over de zitrijen ervoor dat de inzittenden online kunnen blijven. De passagiers op de tweede en derde zitrij zitten dankzij stoelkoeling en -verwarming extra comfortabel.
Voor de regelmatige bestuurder is de Discovery Sport met Smart Settings uitgerust. Dat systeem past intelligente algoritmes toe om de stoelinstellingen, de massagefunctie, de muziekvoorkeuren, de temperatuur en de stuurwielverstelling automatisch aan te passen aan de wensen van de bestuurder.
Met de 40:20:40 neerklapbare en verschuifbare achterbank is het interieur op maar liefst 24 manieren te configureren – ideaal voor vakanties met het gezin.

image/jpeg

Een achteruitrijcamera is, net als diverse geavanceerde veiligheidssystemen, standaard op alle uitvoeringen. Adaptive Cruise Control met Steering Assist positioneert het voertuig in het midden van de rijbaan en bewaart een veilige afstand tot de voorganger. Andere veiligheidssystemen zijn Lane Keep Assist, Autonomous Emergency Braking en Driver Condition Monitor.
Optioneel is de Land Rover Discovery Sport met diverse complete optiepakketten uit te rusten. Het allesomvattende Driver Assist-pakket bevat Co-Pilot Drive, een 360 graden Surround Camera, Blind Spot Assist, High Speed Emergency Braking, Park Assist, 360 graden Parking Aid, Rear Traffic Monitor en Clear Exit Monitor. Optioneel is de Discovery Sport uit te rusten met ionisatietechnologie die de lucht in het interieur filtert.

Nieuwe 48-volt mild hybride aandrijflijn
De Discovery Sport is voortaan leverbaar met een nieuwe 48-volt mild hybride aandrijflijn (MHEV). Bij snelheden lager dan 17 km/uur schakelt de brandstofmotor zichzelf uit als de bestuurder remt. De kinetische energie die vrijkomt bij het remmen wordt door de startmotorgenerator teruggewonnen en opgeslagen in het accupakket onder de vloer. Vervolgens wordt die energie benut voor het accelereren, zodat het brandstofverbruik wordt beperkt. De nieuwe aandrijflijn is verfijnd, stil, efficiënt en zuinig en zorgt op elke rit voor een lager verbruik.
De nieuwe MHEV-aandrijflijn is leverbaar naast de bestaande Ingenium diesel- en benzinemotoren. De MHEV laat een CO2-uitstoot noteren van 144 g/km (NEDC-equivalent) en een brandstofverbruik van 6,9 l/100 km (gebaseerd op WLTP-testprocedure). De krachtigste uitvoering is die met de Ingenium-benzinemotor met 184 kW (250 pk) vermogen, 400 Nm koppel en vierwielaandrijving. De automatische negentraps ZF-transmissie is aangepast om nog eens 2 % extra brandstof te besparen.
Een nog efficiëntere plug-in hybride variant (PHEV) en driecilindervariant van de Ingenium benzinemotor zijn vanaf medio 2019 bestelbaar.

De nieuwe Land Rover Discovery Sport is leverbaar vanaf 54.800 euro en te configureren via  www.landrover.nl.

image/jpeg
  

| Disclaimer