Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De nieuwe Subaru Legacy en Outback!


 

 image/jpeg

Subaru zal op de komende IAA van Frankfurt twee belangrijke primeurs presenteren: de volledig nieuwe Subaru’s Legacy en Outback!


Beide modellen zijn waardige opvolgers van de huidige modelseries en beschikken over de nieuwste technieken, waaronder keuze voor ‘Lineartronic’, een zeer geavanceerde Continue Variabele Transmissie, ontwikkeld als Subaru’s nieuwe generatie van automatische versnellingsbakken. Ten opzichte van de conventionele automatische transmissie in de voorgaande 2,5-liter uitvoeringen zorgt de Lineartronic voor een 5,9% lager brandstofverbruik bij de Sedan en zelfs 6,9% bij de Touring Wagon. Voorts kenmerkt de vijfde generatie Legacy zich door een volledig nieuw carrosserie-ontwerp en een totaal ander interieur met een opvallend rijke uitrusting. Beide modellen zullen uiteraard ook verkrijgbaar zijn met de unieke Subaru Boxer Diesel, terwijl alle versies die in Nederland zullen worden gevoerd aan de stringente Euro 5-normen voldoen. De eerste exemplaren van zowel de nieuwe Subaru Legacy als de Subaru Outback worden begin oktober bij de Subaru-dealers verwacht.
          
Subaru Legacy
De volledig nieuwe Legacy die Subaru op de IAA presenteert, markeert het 20-jarige bestaan van de modelreeks. In deze periode ontwikkelde de Legacy zich tot een semi-sportieve en uiterst veilige zaken- en gezinsauto. Technische hoogtepunten waren – en zijn nog steeds – unieke voorzieningen als Symmetrical All Wheel Drive en natuurlijk de krachtige en onverwoestbare boxermotoren. Ook in de nieuwste uitvoeringen vinden we deze elementen in een nog verder geperfectioneerde vorm terug. Evenals voorheen zal de nieuwe Subaru Legacy beschikbaar komen als vierdeurs Sedan en als vijfdeurs Touring Wagon, in combinatie met benzinemotoren van 2,0- en 2,5-liter en met de Boxer Dieselmotor. Met dit aanbod worden zowel de particuliere als de zakelijke rijders op hun wenken bediend. De nieuwe Subaru Legacy Sedan is 65 mm langer; de Touring Wagon groeide in lengte met 55 mm, terwijl de wielbasis van beide modellen met 80 mm toenam. Dit laatste natuurlijk vooral met het oog op extra beenruimte achterin.

image/jpeg


Subaru Outback
Sinds zijn Europese debuut in 1996 heeft de Subaru Outback zich een fantastische reputatie weten te verwerven als het gaat om zaken als rijeigenschappen, comfort en handelbaarheid. De volledig nieuwe, vierde generatie Outback die op de komende IAA debuteert, onderscheidt zich als voorheen van de Legacy door een grotere bodemvrijheid en een stoerdere ‘package’, alsmede een prachtig en rijk uitgerust interieur. De nieuwe Subaru Outback maakt gebruik van dezelfde motoren als de nieuwe Subaru Legacy.

image/jpeg


  

| Disclaimer