Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mercedes-Benz onthult nieuwe CLS


 

24-08-2010 - De vierdeurs coupé die in 2004 een compleet nieuw segment openbrak, krijgt een bijzonder stijlvol vervolg. Nu Mercedes-Benz de eerste officiële foto’ van de compleet nieuwe CLS heeft vrijgegeven, is daar geen twijfel meer over mogelijk. Ook op het gebied van innovatie belooft Mercedes een flinke voorsprong op de concurrentie.

Toen de huidige CLS net op de markt verscheen, leek hij zijn tijd ver vooruit. Het stijlvolle coupédesign maakt meteen duidelijk dat je niet met een doorsnee Mercedes te maken hebt. De nieuwste generatie doet er wat design betreft nog eens een flinke schep bovenop. De nieuwe CLS valt op door zijn spannende proporties die ook nu weer worden gecreëerd door de lange motorkap, de lage ramen en de uitermate dynamische daklijn. Het opvallende koetswerk wordt nog eens extra aangezet door de scherpe lijnen en de imposante voorzijde, die behoorlijk overeenkomt met die van de SLS AMG.

Innovatie
Vorm en functie gaan bij de nieuwe CLS perfect samen. Zo is de vierdeurs coupé leverbaar met volledige ledverlichting en het is bovendien de eerste auto waarbij ledtechnologie wordt gecombineerd met dynamische lichtfuncties. De toepassing van drie pijlvormige ‘lagen’ met in totaal 71 led’s voor diverse lichtfuncties levert spectaculair gelijnde lichtunits op. In het onderste gedeelte van deze lichtunits is naast het grootlicht ook de nightview-functie opgenomen. Ook de zijverlichting is voorzien van ledtechnologie. De innovatieve lichttechniek zorgt voor een spectaculaire uitstraling, maar het belangrijkste is dat hiermee een aanmerkelijk beter zicht wordt gerealiseerd dan met conventionele(re) systemen.

Stijlvol interieur 
Het interieur van de nieuwe CLS is een toonbeeld van stijl, waarbij prachtige details en hoogwaardige handwerk een smaakvolle combinatie vormen. Ook voor de interieuruitrusting geldt dat de nieuwe CLS in alle opzichten maatwerk biedt. Er zijn vijf interieurkleuren en –designs beschikbaar. Bepaalde stalen delen, zoals de omlijsting van de analoge klok, zijn uitgevoerd in hoogglans, terwijl andere onderdelen zoals de uitstroomopeningen van de ventilatie/verwarming weer opvallen door hun matte afwerking. Bovendien is er keuze uit drie verschillende houtsoorten en evenzoveel leersoorten. Bijzonder is het 1,6 millimeter dikke ‘Passion-leder’, dat opvalt door zijn natuurlijke structuur. Bovendien is de uitrusting verder te personaliseren door bijvoorbeeld te kiezen voor afwerkingsdetails van hout, carbonfiber of pianolak.

Parijs
De autotentoonstelling van Parijs, die in de eerste twee weken van oktober wordt gehouden, vormt het decor voor de wereldpremière van de nieuwe Mercedes-Benz CLS. Dan zal de Duitse autofabrikant tevens meer informatie over technische specificaties, standaarduitrusting en leveringstermijn bekendmaken.

 

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer