Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Mercedes-Benz M-Klasse vanaf november in NL


 

22-06-2011 - Vanaf november staat er een gloednieuwe generatie M-Klasse bij de Mercedes-Benz-dealer. Elk onderdeel van de veelzijdige SUV is herzien en de fabrikant benadrukt dat hij op vele fronten nieuwe maatstaven zet. Over prijzen is nog niets bekend, maar gezien het gat dat hij slaat naar zijn voorganger lijkt elke cent welbesteed.

 

Uit het persbericht dat Mercedes-Benz uitbracht, bleek dat de M-Klasse van top tot teen is vernieuwd en dat hij voorziet in opvallend veel geavanceerde technologie. Of het nu gaat om de aandrijving, het comfort, de veiligheid of terreineigenschappen, op alle fronten profiteert hij van het beste dat Mercedes-Benz in huis heeft. Daarbij had een zeer hoog comfortniveau topprioriteit en diverse comfort- en veiligheidsverhogende voorzieningen die werden geïntroduceerd in de E- en S-Klasse creëren nieuwe maatstaven in dit segment. Tevens zorgen ledverlichting, de lagere daklijn en de toegenomen lengte en breedte voor een ietwat sportievere uitstraling.

 

Euro 6
Wellicht het opvallendste is dat de nieuwe ML voor het eerst met een viercilinder te verkrijgen is. De ML 250 BlueTec levert een riant vermogen van 204 pk en maar liefst 500 Nm koppel – ongekend voor een viercilinder dieselmotor. De reden van het toepassen van deze krachtbron is vrij eenvoudig. Het vermogen en koppel zijn identiek aan die van zijn voorganger met een zescilinder, maar hij verstookt 2,4 l/100 km minder! Het gemiddelde verbruik van 6,0 l/100 km (158 gr. CO2) is niet alleen goed voor een groen B-label, maar door het injecteren van neutraliserende AdBlue in de stroom uitlaatgassen voldoet de ML 250 BlueTEC ook al aan de Euro 6-emissienorm die in 2014 van kracht wordt. Ditzelfde geldt voor de ML 350 BlueTEC. Hier gaat het echter om een V6 die met 258 pk en 620 Nm aanzienlijk krachtiger is geworden, terwijl het gemiddelde verbruik met 24% is gedaald tot 6,8 l/100 km. Voor een benzinemotor valt er vooralsnog weinig te kiezen. De V6 in de ML 350 BlueEfficiency produceert 306 pk en 370 Nm, waarmee deze flinke SUV binnen acht seconden van 0-100 km/h weet te sprinten. Aan de andere kant is het gemiddelde verbruik met 25% afgenomen tot 8,5 l/100 km. Tevens zijn alle uitvoeringen voorzien van een start/stop-systeem en een automatische 7G-Tronic Plus-transmissie.


Offroad

Hoewel de meeste klanten de ML zullen gebruiken om heerlijk te cruisen, heeft Mercedes-Benz zijn offroad-kwaliteiten niet ongemoeid gelaten. Elke ML is voorzien van 4Matic-vierwielaandrijving en de V6-modellen voorzien in een speciaal rijprogramma dat de prestaties onder moeilijke omstandigheden verbetert. Als optie is een On & Offroad Package beschikbaar. Dankzij de keuzemogelijkheden Automatic, Offroad 1 en 2, Winter, Sport en Trailer kan de bestuurder voor alle omstandigheden eenvoudig de optimale set-up selecteren. De nieuwe Mercedes-Benz M-Klasse beleeft zijn officiële debuut op de IAA in Frankfurt in september. Hij wordt in november bij de Nederlandse Mercedes-Benz-dealers verwacht en informatie over specificaties en prijzen wordt op korte termijn bekendgemaakt.

 

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer