Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mercedes-Benz R-Klasse grondig onder handen genomen


image/jpeg

 

03-04-2010 - Mercedes-Benz heeft de R-Klasse voorzien van een flinke opfrisbeurt. Met een expressievere voorzijde, een luxueuzer interieur en milieubewuste motoren kan de ruime R-Klasse er weer voorlopig tegenaan.

 

De nieuwe generatie R-Klasse behoudt zijn markante lijnvoering, maar er zijn wel nieuwe accenten gezet. Vooral het front is sterk gewijzigd. De combinatie van scherp gesneden koplampunits, nieuwe bumpers en een krachtige grille, benadrukt de breedte van de R-Klasse en voegt tevens een extra vleugje dynamiek toe. Dit effect wordt door de optionele led-dagrijverlichting nog eens verstrekt. Het profiel van de R-Klasse is nagenoeg ongewijzigd, maar ook hier zorgen diverse details, zoals gewijzigde buitenspiegels en nieuwe wielen, voor frisse accenten. Ook is de R-Klasse tegenwoordig leverbaar in de kleur ‘diamond white’.

Krachtiger en zuiniger
De dieselmotoren van de nieuwe generatie R-Klasse presteren beter dan hun voorgangers, maar ze zijn vooral zuiniger geworden. Zo neemt de R 300 CDI BlueEFFICIENCY genoegen met 7,6 l/100 km. Desondanks bedraagt zijn topsnelheid 215 km/h en sprint hij in 9,5 seconden van 0-100 km/h. De nieuwe R 350 CDI 4MATIC op zijn beurt koppelt het prestatievermogen van een V8 (top 223 km/h, 0-100 in 7,6 seconden) aan het verbruik van een V6 (8,5 l/100 km). De nieuwe generatie R-Klasse is er ook als R 350 BlueTEC 4MATIC. Deze uitvoering beschikt over geavanceerde dieseltechnologie, waarbij het onschadelijke additief AdBlue bijdraagt aan het sterk terugdringen van de emissies van schadelijke stoffen, met name stikstofoxiden (NOx). Hierdoor voldoet de R 350 BlueTEC 4MATIC nu al aan de Euro6-emissienorm die in 2014 van kracht wordt. Ten opzichte van zijn voorganger is de R 350 BlueTEC 4MATIC ook nog eens zuiniger geworden. Het gemiddelde verbruik van het nieuwe model bedraagt 8,4 l/100 km. De nieuwe generatie R-Klasse is er uiteraard ook met benzinemotoren. Er is keus uit twee V6-modellen (R 300 met 231 pk en R 350 met 272 pk) en een V8: de R 500 met 388 pk.

Veelzijdigheid als kerneigenschap
De R-Klasse is en blijft de maatstaf als het gaat om veelzijdigheid. Hij is er met normale en lange wielbasis. Beide worden standaard geleverd met vijf zitplaatsen, maar er zijn ook configuraties met zes of zeven zitplaatsen mogelijk. Daarbij biedt de R-Klasse met een neergeklapt achterbank (tweede en/of derde zitrij) een indrukwekkende bagageruimte van maximaal 1.950 liter voor de versie met normale wielbasis en maar liefst 2.385 liter voor de versie met verlengde wielbasis. Alle vijfzits-uitvoeringen hebben een extra bagagevak onder de laadvloer en de optionele EASY PACK-achterklep is met behulp van de afstandsbediening te sluiten of te openen. Het ruimtelijke gevoel in het interieur kan nog eens worden versterkt door het optionele panoramische schuifdak.

Complete veiligheid
De R-Klasse combineert comfort en veiligheid van het hoogste niveau. Hij wordt standaard geleverd met vooruitstrevende veiligheidsvoorzieningen als PRE-SAFE, acht airbags, crashactieve NECK-PRO-hoofdsteunen, adaptieve remlichten, THERMATIC-airconditioning en een AUX-aansluiting in het dashboardkastje. Tot de opties behoren innovatieve comfort- en veiligheidsverhogende zaken als adaptieve cruise control, AIRMATIC-luchtvering, adaptieve demping, blindehoekassistent en een achteruitrijcamera. De nieuwe generatie R-Klasse wordt in september op de Nederlandse markt verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer