Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mercedes-Benz S-Klasse nu zuiniger dan ooit


 

08-07-2010 - De Mercedes-Benz S-Klasse gaat nog verder verfijnd het nieuwe modeljaar in. Nieuw in het programma is de S 350 BlueTEC die met een gemiddeld verbruik van 6,8 l/100 km de meest efficiënte S-Klasse ooit is.

Het vlaggenschip van Mercedes-Benz heeft enkele wijzigingen ondergaan, waardoor hij nu weer helemaal state-of-the-art is. Om te beginnen staat er tegenwoordig een S 350 BlueTEC op de prijslijst, waarbij de vernieuwde V6 CDI nu 258 pk levert (+23), maar tegelijk met een verbruik van slechts 6,8 l/100 km genoegen neemt. De CO2-uitstoot is van 199 naar 177 g/km gedaald en daarmee heeft de nieuwe S 350 BlueTEC een groen C-label, hij voldoet nu al aan de EU6-emissienorm van 2014 en het is de zuinigste S-Klasse ooit. Ook qua prestaties valt er niets te klagen, aangezien een sprint van 0-100 km/h zo’n zeven seconden in beslag neemt en hij moeiteloos doorknalt naar een topsnelheid van 250 km/h.

Veiligheid
Net als de onlangs onthulde nieuwe generatie CL-Klasse, is de vernieuwde S-Klasse leverbaar met Active Lane Keeping Assist. Wanneer de auto een wegmarkering overschrijdt, zorgt een elektromotor voor een lichte en subtiele trilling in het stuur. Als de markering verder wordt overschreden, volgt een zachte remingreep op de wielen aan de ander kant van de auto. Daardoor keert de auto makkelijker terug naar de eigen rijbaan. Ook als de bestuurder de dodehoeksensor negeert en er een gevaarlijke situatie ontstaat, zal een subtiele maar effectieve remingreep plaatsvinden. De auto maakt dan een licht slingerende beweging waardoor de gevolgen van een aanrijding worden beperkt.

Meer luxe
In zijn nieuwste uitvoering heeft de S-Klasse ook weer een stap weten te maken als het gaat om luxe en verfijning. Zo zijn er nieuwe, hoogwaardige leersoorten in diverse kleuren beschikbaar. Deze leersoorten worden met de hand verwerkt en de verschillende stiksels zorgen daarbij voor een extra ‘touch of class.’ De nieuwe S is leverbaar met het nieuwe Bang & Olufsen BeoSound AMG sound system. Levering van de vernieuwde S-Klasse begint in september. Het nieuwe model is met onmiddellijke ingang te bestellen voor een vanaf € 97.900,-.


 


  

| Disclaimer