Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

MINI bijgeschaafd


 

28-06-2010 - Om de MINI er weer helemaal up to date uit te laten zien, heeft de fabrikant hem van een grondige facelift voorzien. Er komen bovendien twee nieuwe, zuinige dieselmotoren beschikbaar.

 

De grootste wijzigingen aan het exterieur bevinden zich aan de voorzijde. Zo is de bumper opnieuw naar de tekentafel gegaan en voorzien van een nieuwe luchtinlaat. Ook de motorkap is opnieuw vormgegeven, die tevens voor een grotere voetgangersveiligheid moet zorgen. De achterlichtunits herbergen led-techniek voor de achter- en remlichten. Bij een noodstop treden de Dynamic Brake Lights in werking, die de remlichten laten knipperen om achterliggers te waarschuwen. Ook zijn er nieuwe lichtmetalen velgen en nieuwe carrosseriekleuren leverbaar.

Ook het interieur is aangepakt, wat een verbeterde ergonomie heeft. Verder zijn er nieuwe bekledingsmaterialen gebruiken en heeft de koper keuze uit nieuwe kleurstellingen. Kopers met een iPhone kunnen diverse functionaliteiten van de telefoon gebruiken via MINI Connected.

De MINI krijgt de beschikking over twee nieuwe, door BMW Group ontwikkelde diesels. Ze combineren 90 en 112 pk met een verbruik van 3,8l/100 km en een bijbehorende CO2-uitstoot van 99 g/km. Deze twee nieuwe krachtbronnen zorgen voor de introductie van de MINI One D Clubman en de eerste cabriolet uit het gamma met een dieselmotor: de MINI Cooper D Cabrio. Verder nieuws op technisch vlak vinden we in de vorm van Adaptive Headlights. De koplampen met xenon-verlichting draaien mee in de bochten –afhankelijk van de snelheid en de stuuruitslag -, waardoor het zicht beter is. De nieuweling staat 18 september in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.

 

 

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer