Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Morgan heet EvaGT


 

11-06-2010 - Morgan gaat mee in de huidige trend van zuinig en ecologisch verantwoord en laat een teaser zien van een ‘groene’ sportauto op z’n Morgans: de EvaGT.

 

Volgens de Britse autofabrikant is de EvaGT een vierzits coupé die vooral jonge gezinnen moet gaan aanspreken. Maar het belangrijkste volgens Morgan is zijn duurzame karakter. Op papier ziet het er met de duurzaamheid in ieder geval goed uit. De dikke twinturbo drieliter zes-in-lijn die geleend is van BMW doet anders vermoeden, maar door het relatief lage gewicht (1.250 kilogram) heeft de EvaGT toch een CO2-uitstoot van ‘slechts’ 200 g/km. Dit lage gewicht heeft de fabrikant overigens bereikt door het gebruik van aluminium voor het chassis en voor bepaalde delen van de koets. Het chassis deelt de nieuweling met de supersportieve Aero SuperSports, wat voor diverse successen heeft gezorgd in de internationale GT3 raceklasse. Met de wegligging zit het dus waarschijnlijk wel goed.

Computertechnologie
Om perfectie voor het design en de constructie te garanderen, maakt Morgan gebruik van computertechnologie. En om de Britse (auto)afkomst niet te verloochenen, worden verschillende onderdelen met de hand afgewerkt. Voor de perfecte stroomlijn zorgen verborgen ruitenwissers en verzonken doorgrepen. Het publiek kan de EvaGT voor het eerst bewonderen tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance in California, 15 augustus dit jaar. Als er genoeg animo voor is, start de productie in 2012.


  

| Disclaimer