Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe motor voor Volkswagen Polo


 

24-10-2011 - De Volkswagen Polo is vanaf heden ook te verkrijgen met een 90 pk sterke 1.2 TSI. Deze nieuwe krachtbron koppelt aansprekende prestaties aan een gunstig verbruik en een fiscale bijtelling van 20%. Het sportief getinte R-Line pakket is eveneens vanaf heden te bestellen.

De prijzen van de Polo 1.2 TSI beginnen bij 14.190 euro. Voor dat bedrag staat er een Trendline-uitvoering op kenteken, die standaard is voorzien van onder andere centrale deurvergrendeling, elektrische raambediening, radiovoorbereiding, ABS en ESP. Voor meer luxe is er een Comfortline. Deze kost 15.390 euro en brengt Climatic airconditioning, Radio RCD 210, cruisecontrol en mistlampen aan de voorzijde met zich mee. De meest luxe versie is de Highline. Voor 16.490 euro ben je nog eens extra verzekerd van lichtmetalen wielen, een leder stuurwiel en pookknop, donker getinte zijruiten en sportstoelen.

De 1.2 TSI benzinemotor met een vermogen van 90 pk helpt de Polo aan pittige prestaties. De topsnelheid bedraagt 182 km/h en een sprint van 0-100 km/h duurt 10,9 seconden. Het gemiddelde verbruik bedraagt 5,1 l/100 km. En dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 119 g/km. Daarmee wordt de Polo 1.2 TSI niet alleen beloond met een energielabel B, maar valt hij ook in de 20%-bijtellingscategorie.

Elke Volkswagen Polo met een benzinemotor zijn vanaf heden tevens verkrijgbaar met een R-Line pakket. Het zogenoemde ‘R-Line exterieur-pakket’ kost 1.090 euro en bevat 16-inch lichtmetalen wielen, led-kentekenplaatverlichting, R-Line dorpels, een dakspoiler en mistlampen met statische bochtenverlichting. Voor een bedrag van 1.590 euro wordt de Polo vanbinnen voorzien van sportstelen met speciale ‘Kyalami’-stoelbekleding, een R-line sportstuur, een lederen handremgreep en pookknop, zwarte hemelbekleding, aluminium pedalen en diverse R-line logo’s. Voor het totaalpakket dient dus 2.680 euro te worden afgerekend.

   

| Disclaimer