Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Hyundai Santa Fe vooral onderhuids aangepakt


 

31-05-2010 - Hyundai heeft de Santa Fe voorzien van een vernieuwd in- en exterieur en nieuwe motoren met een lagere CO2-uitstoot. Prijzen starten bij € 31.995,-. 

 

De belangrijkste aanpassing voor de opgefriste Hyundai Santa Fe is de introductie van een 2,4 liter viercilinder benzinemotor met 174 pk. Deze vervangt de 2.7 V6 en schakelen gaat nu met zes versnellingen in plaats van vijf. De nieuwe 2.2 CRDi dieselmotor is aanzienlijk krachtiger dan zijn voorganger (197 pk tegen 155 pk). Ook deze krachtbron is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen. En om nu al te voldoen aan de Euro 5-emissienorm van 2012 is deze krachtbron uitgerust met een verbeterd roetfilter en een zeer efficiënte recirculatie van de uitlaatgassen met een omloopklep.

Zuiniger en lagere CO2-uitstoot
Beide motoren kunnen worden gekoppeld aan een automatische transmissie met zes versnellingen en hebben een lagere CO2-uitstoot dan de krachtbronnen die ze vervangen. Zo stoot de viercilinder benzinemotor nu 203 gram CO2 per kilometer uit, wat een vermindering van 38 gram betekent. De diesel heeft nu een CO2-uitstoot van 171 g/km, wat 187 was.
Tevens voldoen beide motoren aan de strenge Euro 5-emissienormering. Om de brandstofbesparing te optimaliseren is de vernieuwde Hyundai Santa Fe uitgerust met een ‘Eco Coach’. Op de uitvoeringen met handbak betekent dit een icoontje op de tripcomputer, dat aangeeft of de bestuurder de optimale versnelling heeft geselecteerd. Bij de uitvoeringen met een automatische transmissie zal de ‘Eco Coach’ middels een rood, wit of groen lampje oplichten. De kleur geeft aan hoe zuinig de bestuurder op dat moment rijdt. De montage van een achterspoiler zorgt ook voor een lager brandstofverbruik, omdat deze een betere aerodynamica creëert.

Exterieur subtiel gewijzigd
De wijzigingen aan het exterieur zijn subtiel. Geen van de metalen panelen is dan ook aangepast. Slechts de radiateurgrille is subtiel aangepast. De Hyundai Santa Fe heeft nieuwe voor en achterbumpers gekregen, nieuwe kop- en mistlampen en nieuwe achterlichten. Daarnaast zijn nieuwe lichtmetalen beschikbaar en hebben de uitlaateindstukken een sportiever en meer gestroomlijnd uiterlijk

Drie uitvoeringen
De Hyundai Sante Fe heeft standaard ESP, 6 airbags, actieve hoofdsteunen, 17- inch lichtmetalen velgen, airconditioning, mistlampen, dakspoiler met geïntegreerd derde remlicht, geïntegreerde knipperlichten in de buitenspiegels, een boordcomputer en een handbediende transmissie met 6 versnellingen. Deze versie kost € 31.995,-. De Dynamic Version staat vanaf € 33.995,- in de prijslijst (diesel vanaf € 37.995,-) en voegt hier onder meer nog climate control, cruise control, parkeersensoren en 18-ich lichtmetaal aan toe. De Style Version voorziet in lederen bekleding, xenon-verlichting, elektrische en verwarmbare stoelen en een achteruitrijcamera. De benzineversie kost € 36.995,-, de diesel € 40.995,-.

 


  

| Disclaimer