Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nissan Cube vanaf februari in Nederland


image/jpeg


11-01-2010 - Nissan heeft de nieuwe Cube geïntroduceerd. Deze markante, eigenzinnige auto wordt voor het eerst buiten Japan verkocht en in de loop van februari is hij dan ook in Nederland te koop.

De Nissan Cube is een opvallende auto met een asymmetrische buitenzijde en een sfeervol interieur. Sinds de introductie in 2002 is de Cube in Japan uitgegroeid tot een soort cultauto. Nu Nissan de Cube compleet heeft vernieuwd, probeert de Japanse autofabrikant ook Europa los te kweken voor deze eigenwijze vierkante auto. De nieuwe Cube is flink gegroeid, maar is nog steeds compact. Het asymmetrische design heeft een ongelijke achterruit, wat zorgt voor een goed zicht naar achteren.

Het interieur is door zijn kleur, ruimte en vorm een oase van rust. De subtiel geribbelde oppervlakken zijn gebaseerd op de rimpelingen van water nadat er een steen in is gegooid. Het glazen dak (standaard) zorgt voor een natuurlijke lichtval.

De Nissan Cube staat op het onderstel van de Note en hij wordt aangedreven door een 110 pk sterke 1,6-liter benzinemotor, verbonden aan een handgeschakelde vijfbak. Een X-Tronic CVT-automaat is overigens optioneel. In Nederland wordt de Cube leverbaar in twee uitvoeringen, namelijk de Pure en de Zen. Standaard zijn onder meer ESP, cruise control, airconditioning, zes airbags, een glazen dak en een cd-speler met aansluiting voor externe audiobronnen en Bluetooth-techniek. De Zen-uitvoering voegt daar 16-inch lichtmetalen velgen, automatische airconditioning, privacy glass en een start/-stopknop aan toe. Als optie is op de Zen-uitvoering het Connect navigatiesysteem leverbaar. De prijzen van de Nissan Cube beginnen bij € 19.400,-.


image/jpeg


image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer