Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nissan LEAF kost 33 mille


 

17-05-2010 - De volledig elektrische Nissan LEAF gaat in Nederland € 32.839,- kosten. Daarmee is hij volgens de fabrikant concurrerend geprijsd ten opzichte van een vergelijkbare benzine- of hybrideauto.

Doordat de batterijauto is vrijgesteld van BPM en wegenbelasting loopt het consumentenvoordeel op tot € 6.000,-. Zakelijke rijders kunnen rekenen op een voordeel tot € 19.000,- over een periode van vijf jaar door de vrijstelling van bijtelling. De oplaadkosten liggen op € 2,50 per 100 kilometer.

Een variant
Liefhebbers van het aankleden van hun auto komen bedrogen uit met de LEAF, want er komt slechts één variant. Deze beschikt dan wel over airconditioning, navigatie, een parkeercamera en een aansluiting voor snelladen. Een leuke gimmick is dat dankzij een innovatieve verbinding met een smart Phone de bestuurder de verwarming en koeling van het interieur op afstand kan regelen.

De LEAF wordt als eerste geïntroduceerd in de Europese landen Nederland, Engeland, Ierland en Portugal. Reserveringen kunnen geplaatst worden in juli. In Nederland start de levering van de LEAF in december.  

| Disclaimer