Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nu al te bestellen: Nieuwe Opel Astra GTC


 

20-06-2011 - Naast de gloednieuwe Opel Zafira Tourer en de elektrische Ampera is 2011 ook het jaar van de onthulling van de Astra GTC. De sportieve driedeurs coupé wordt tijdens de IAA in Frankfurt voor het eerst gepresenteerd, maar is nu al te bestellen voor een prijs vanaf 26.645 euro.

 

Met de Astra GTC Paris, het studiemodel dat tijdens de autosalon van Parijs schitterde, liet Opel alvast zien wat we in grote lijnen van de nieuwe Astra GTC konden verwachten. Nu het nieuwe model officieel is gepresenteerd, zien we dat hij zijn fraaie coupélijn met opvallende proporties heeft behouden. Dat Opel er alles aan heeft gedaan om de Astra GTC zo sportief mogelijk te maken, blijkt niet alleen uit het design, maar ook uit de rijeigenschappen. Zo profiteren alle GTC-versies van een geavanceerde HiPerStrut-voorwielophanging die perfect samenwerkt met de door Opel gepatenteerde achteras met Watt Link-achterwielophanging. De makers benadrukken dat deze combinatie resulteert in ongeëvenaarde stabiliteit en rijprecisie die alleen met extreem sportieve auto’s in dit segment kan worden vergeleken. Voor een ietwat rustgevende rijervaring biedt de GTC, naast een Sport-stand, ook een Tour-stand die volledig op comfort is gericht.

 

Functionaliteit
De GTC is dus niet zomaar een driedeurs-variant van de bestaande Astra. Maar aan functionele eigenschappen is ook gedacht. Zo kan de bagageruimte van 375 liter worden uitgebreid tot maximaal 1.235 liter, waarmee hij zijn directe concurrenten ruimschoots voorbij streeft. Verder werd het totale opbergvolume in de passagiersruimte met 50% verhoogd ten opzichte van de vorige GTC-generatie. Dit is onder meer te danken aan de elektrische parkeerrem, waardoor extra ruimte vrijkomt in de middenconsole.


Turbo 
Opel levert zijn nieuwe coupé in eerste instantie met drie verschillende motoren. Voor een benzinemotor kun je kiezen tussen een 1.4 of 1.6 Turbo met respectievelijk 140 en 180 pk. Voor de veelrijders is er een verbeterde 2.0 CDTI dieselmotor met 165 pk en 380 Nm. Ondanks het verbruik dat is vastgesteld op 4,9 l/100 km (129 gr. CO2/km) weet de Astra GTC 2.0 CDTI binnen negen seconden van 0-100 km/h te sprinten en bedraagt de actieradius op een volle tank ruim 1.000 kilometer. Verder zijn alle krachtbronnen gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en wordt het motorenaanbod later dit jaar uitgebreid.


Innovatief
Afgezien van de motor en uitvoering ben je in de Astra GTC verzekerd van een hoog veiligheidsniveau en diverse innovatieve systemen, zoals het Opel Eye, Traffic Sign Recognition, Lane Departure Warning en Following Distance Indication. Tevens debuteren nieuwe bi-xenonkoplampen met Adaptive Forward Lighting en de uitrustingsniveaus zijn vergelijkbaar met die van de reguliere Astra. De Opel Astra GTC is vanaf heden te bestellen voor prijzen die beginnen bij 26.645 euro voor de 1.4 Turbo en oplopen tot 31.895 euro voor de 2.0 CDTI.


 

 

 

 


  

| Disclaimer