Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Opel Meriva opent zijn deuren


image/jpeg

 

05-01-2010 - Opel heeft de nieuwe Meriva officieel gepresenteerd. De tweede generatie van Opels compacte MPV valt op door zijn eigenzinnige vormgeving met zogenoemde ‘FlexDoors’ en hij belooft een compleet pakket met tal van innovatieve voorzieningen. De nieuwe Meriva maakt zijn debuut op de autosalon van Genève.

 

De tweede generatie Meriva legt de lat op het gebied van betaalbare flexibiliteit een stuk hoger. Zijn FlexSpace-systeem werd verder ontwikkeld en is nu nog intuïtiever en gemakkelijker in gebruik. Bovendien introduceert Opel FlexDoors op de nieuwe Meriva; achteraan scharnierende deuren die de toegang tot het interieur vereenvoudigen, een primeur voor een volumefabrikant. De nieuwe Meriva biedt tevens heel wat opbergruimte in het interieur dankzij een flexibel middenconsole. De typische veelzijdigheid van de Meriva wordt verder versterkt door de expressieve in- en exterieurstyling die de nieuwe designtaal van Opel overneemt. De onderste lijn van de achterruiten maakt een opvallende golfbeweging naar de achteraan scharnierende FlexDoors-deuren en verbetert ook het zicht voor de achterpassagiers, en kinderen in het bijzonder.


image/jpeg


FlexDoors
Overal in het interieur werd de opbergruimte uitgebreid met handige plaatsen voor items die het vaakst worden vervoerd in een auto. Het revolutionaire controlesysteem FlexRail, bestaande uit verwisselbare opbergvakken, die op rails tussen de voorstoelen kunnen schuiven, bieden een handige en aanpasbare opbergruimte voor elke toepassing. De Meriva maakt de instap naar de achterbank een stuk makkelijker met achteraan scharnierende deuren. In tegenstelling tot de enkele bekende achteraan scharnierende deuren op de markt gaat het bij het FlexDoors-systeem om volwaardige deuren die onafhankelijk open gaan zonder dat er een overlapping met de voordeuren nodig is. FlexDoors draagt sterk bij aan de functionaliteit door de toegang tot de achterbank sterk te vereenvoudigen. De FlexDoors-deuren gaan open over 84 graden, veel breder dan klassieke deuren.

Geëvolueerde versie
Zowel van binnen als van buiten biedt de Meriva een verder geëvolueerde versie van
Opels nieuwe designtaal. Hij streeft ook naar hetzelfde kwaliteitsniveau als de Insignia en de nieuwe Astra. De Opel-designers creëerden een lagere, aflopende daklijn gecombineerd met de golvende raamlijn die de Meriva een fris en opvallend karakter geven. Het interieur biedt de keuze tussen zes verschillende niveaus van kleuren en bekledingen. Meriva vanaf lancering verkrijgbaar met zes milieubewuste motoren. De nieuwe Meriva plukt de vruchten van een langere wielbasis en grotere spoorbreedte vóór en achter, die bijdragen tot het verbeterde weggedrag en rijcomfort. Het gamma krachtbronnen omvat efficiënte turbomotoren met vermogens tussen 75 en 140 pk, waaronder een bijzonder economische ecoFLEX-versie. De motoren kunnen naar keuze worden gekoppeld aan een handgeschakelde vijf- of zesbak of een zestrapsautomaat. De nieuwe Meriva wordt deze zomer in de showrooms verwacht.


image/jpeg


  

| Disclaimer