Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Opel Meriva vanaf juni in de showroom


image/jpeg

 

05-05-2010 - De Nederlanse Opel-dealers maken zich op voor de nieuwe Opel Meriva. Vanaf juni staat deze eigenzinnige, compacte MPV namelijk in de showroom. Opel heeft alles uit de kast getrokken om de Meriva zo ‘flexibel’ mogelijk te maken en hij moet dan ook mensen aanspreken die op zoek zijn naar veel ruimte.


Een opmerkelijk detail van de nieuwe Opel Meriva zijn de zogenoemde ‘suicide doors’, die in tegengestelde richting van elkaar openen. Opel heeft deze deuren gedoopt tot ‘FlexDoors’ en met name de passagiers die achterin instappen, moeten hier profijt van hebben. Ook allerlei inventieve oplossingen om meer passagiersruimte te bieden, zoals een ‘FlexSpace-achterbank’ en een aanpasbare opbergruimte in de middenconsole, zijn in de Meriva toegepast.

Zowel vanbinnen als –buiten voorziet de Meriva van het modernste dat Opel te bieden heeft. Het ontwerp sluit helemaal aan bij de nieuwste Astra en onderhuids zorgen efficiënte 1,4-liter motoren voor de aandrijving. In de instapversie levert de viercilinder benzinemotor 100 pk, terwijl in de omvangrijkere Meriva’s een 120 of 140 pk sterke 1.4 Turbo als krachtbron dient. Voor een diesel kom is de keus iets beperkter. Vooralsnog moeten we het alleen doen met een 1.7 CDTI met 100 pk en 260 Nm en in tegenstelling tot de benzinemotoren heeft deze diesel geen groen energielabel. Echter zullen later dit jaar twee nieuwe 1.7 CDTI-motoren worden geïntroduceerd, alsmede een bijzonder efficiënte 1.3 CDTI ecoFLEX met energielabel A. Om de stabiliteit te waarborgen is de Meriva bovendien standaard voorzien van elektronische stabiliteitsregeling en traction control.

Opel levert de Meriva in drie verschillende uitvoeringen, De prijzen beginnen bij € 17.995,- voor de 1.4 Selection. Voor een 1.4 Turbo betaal je minimaal € 18.995,-. De meerprijs voor de 1.4 Turbo met 140 pk is € 1.000,- ten opzichte van de 120 pk-versie. De Meriva 1.7 CDTI is leverbaar vanaf € 25.495,-.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer