Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Officieel - Nieuwe Peugeot 508


 

12-07-2010 - Peugeot heeft de nieuwe 508 officieel onthuld. In 2011 kunnen we hem op de markt verwachten en hij laat alvast zien welke kant de nieuwe designrichting van het Franse merk opgaat. Bovendien vervangt de nieuwe 508 in één klap zowel de 407 als de 607.

De nieuwe Peugeot 508 ziet er op het eerste gezicht erg stijlvol uit. Het elegante en sportieve koetswerk is rigoureus anders ten opzichte van de huidige 407 en hij vertegenwoordigt dan ook de nieuwe ontwerpstijl die Peugeot de komende jaren zal doorvoeren. Het interieur combineert een hoge kwaliteit, een naadloze afwerking en veel luxe. De enorme binnenruimte en de flinke kofferbak zorgen tevens voor veel comfort en gebruiksgemak.

In lijn met de strategie van Peugeot om efficiënte auto’s te produceren met een lage CO2-uitstoot, is er bij de ontwikkeling van de 508 veel gewicht bespaard en is tevens de aerodynamica flink verbeterd. Peugeot benadrukt dat alle leverbare motoren garant staan voor krachtige prestaties, veel souplesse, een laag verbruik en een geringe CO2-uitstoot. De e-HDi is de eerste van de nieuwe generatie stop/start-systemen en biedt een brandstofbesparing tot 15%.

Enkele maanden na de introductie volgt een versie met HYbrid4-technologie met maximaal 200 pk en vierwielaandrijving. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 99 g/km of 0 g/km bij volledig elektrische aandrijving. De 508 komt in twee varianten, als Berline (met een lengte van 4,79 meter) en als SW (4,81 meter). Beide worden begin oktober voor het eerst aan het grote publiek getoond op de Mondial de l’Automobile 2010 in Paris. De marktintroductie start begin 2011. De Peugeot 508 staat op het platform 3 van de PSA-groep en zal voor de Europese markt geproduceerd worden in Rennes-La-Janais, Frankrijk. In 2011 zal de 508 Berline tevens van de band lopen in Wuhan, China, waar het merk grote ambities heeft.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer