Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Porsche Turbo maakt Nederlands debuut op Miljonair Fair


image/jpeg

 

7-12-2009 - De nieuwe Porsche 911 Turbo beleeft zijn Nederlandse publieksdebuut tijdens de Miljonair Fair die plaatsvindt van 10-14 december aanstaande. De aanwezigheid van de 500 pk sterke Porsche 911 biedt de bezoekers van de Fair een unieke kans om even bij de auto stil te staan: op de weg sprint de 911 Turbo met PDK en Sport Chrono Pakket namelijk in 3,4 seconden van 0-100 km/h en hij haalt een topsnelheid van 312 km/h.

 

De zevende generatie van de Porsche 911 Turbo maakt van de achtste Miljonair Fair een feestje met extra power. Het nieuwste model van een inmiddels legendarische reeks beschikt namelijk over een compleet nieuwe krachtbron. Directe brandstofinjectie en een turbo met variabele geometrie zorgen voor nog meer vermogen 500 pk - het vorige model beschikte over 480 pk - en een nog hoger prestatieniveau. De traditionele 0-100 km/h duurt bijvoorbeeld slechts 3,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 312 km/h.

Hightech sportiviteit
In goede Porsche traditie staat ‘de Turbo’ in alle opzichten voor pure hightech. Zo is hij leverbaar met het zogenaamde Porsche Doppelkupplungsgetriebe. Deze versnellingsbak beschikt over zeven versnellingen en twee koppelingen en dat zorgt ervoor dat de volgende versnelling altijd ‘klaar staat’. Deze versnellingsbak schakelt razendsnel en zonder de krachtoverbrenging te onderbreken. Dat betekent: nog sneller accelereren, maar ook een gunstiger brandstofverbruik. De nieuwe 911 Turbo is mede door het PDK maar liefst 18% zuiniger dan zijn voorganger - het gemiddelde varieert afhankelijk van de uitvoering van 11,4 tot 11,7 l/100 km.

Welke?
Op de Miljonair Fair staat de nieuwe Porsche 911 Turbo in Coupé-uitvoering tentoongesteld, maar de auto is ook beschikbaar als uitermate stijlvolle Cabriolet. En dus zal voor veel bezoekers de vraag zijn welke van de twee het wordt. Het is in elk geval goed te weten dat beide modellen nu bestelbaar én leverbaar zijn. De Porsche 911 Turbo Coupé staat te boek voor € 204.900,- (incl. BTW/BPM) en de basisprijs van de 911 Turbo Cabriolet is vastgesteld op € 220.250,-.


image/jpeg


  

| Disclaimer