Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Range Rover Evoque in vol ornaat


 

22-09-2010 - Tijdens het 40ste verjaardagsfeestje van Range Rover toonde het Britse merk de eerste foto van de nieuwe Evoque. Nu is hij klaar voor zijn werelddebuut. Tijdens de autosalon van Parijs kunnen we de compacte Range Rover voor het eerst in levende lijve aanschouwen.

Met de Range Rover Evoque wordt de enthousiast ontvangen LRX Concept realiteit. De compacte Evoque is de kleinste, lichtste en zuinigste Range Rover ooit en zoals alle andere Range Rovers belooft ook de Evoque een hoogwaardige kwaliteit, veel luxe en uitstekende prestaties. Daarbij zijn tevens de Land Rover ‘all-terrain’-capaciteiten niet achterwege gelaten. Als lichtste en zuinigste Range Rover ooit, demonstreert de Evoque het streven van het merk naar grotere duurzaamheid. Lichtgewicht technieken en de toevoeging van voorwielaangedreven uitvoeringen garanderen dat optimale efficiency wordt gerealiseerd. Nieuwe benzine- en dieselmotoren zijn voorzien van directe brandstofinspuiting en de handgeschakelde uitvoeringen beschikken tevens over een start/stop-systeem. Klanten kunnen een zeer luxueus uitgerust interieur specificeren, waarbij soepel premium leder met fraaie, dubbele stiknaad een luxueuze afwerking geeft aan stoelen, portierpanelen en dashboard. De lagere zitpositie biedt een sportiever rijgevoel en de hoofdruimte is groter dan in veel sportieve personenauto’s, ondanks het lage coupéprofiel van de daklijn.

Motoren
De Evoque wordt uitsluitend geleverd met turbomotoren. Zo is er een vernieuwde 2,2-liter turbodiesel met een vermogen van 150 en 190 pk. De voorwielaangedreven Evoque met een 150 pk sterke 2,2-liter turbodiesel in het vooronder verbruikt gemiddeld 4,9 l/100 km, met een CO2-emissie van minder dan 130 g/km. De vierwielaangedreven uitvoering met dezelfde motor heeft een verbruik van 5,7 l/100 km en produceert 145 gram CO2/km. Ook is er een nieuwe, 240 pk 2,0-liter Si4 benzinemotor die beschikt over directe inspuiting, een turbocompressor en dubbele, variabele kleptiming.
De Range Rover Evoque wordt geproduceerd in de meervoudig bekroonde fabriek in Halewood, Groot-Brittannië. De auto is ontwikkeld om in meer dan 160 landen te kunnen worden verkocht. De verkoop gaat zomer 2011 van start. In Nederland krijgt de Range Rover Evoque een typegoedkeuring als personenauto en naar verwachting krijgt hij een vanafprijs van circa 45.000 euro.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer