Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe rijlesmethode zorgt voor grotere verkeersveiligheid


 

08-06-2010 - De nieuwe rijlesmethode RIS (Rijbewijs in Stappen) draagt bij aan de verkeersveiligheid, nadat is gebleken dat weggebruikers die volgens deze techniek hun rijbewijs hebben gehaald minder vaak zijn betrokken bij een ongeval.

 

Rijbewijsleerlingen hebben bovendien veertig procent méér kans om te slagen voor hun rijbewijs bij rij-instructeurs die werken volgens RIS. De VerkeersAcademie - het opleidingsinstituut voor rij-instructeurs - heeft haar opleiding volledig aangepast en levert uitsluitend nog RIS rij-instructeurs af.

VerkeersAcademie

Directeur van de VerkeersAcademie en voorzitter van de branchevereniging Verkeers Veiligheids Belangen Gijs Kantelberg: "Met deze methode is de instructeur beter in staat om de leerling op een gestructureerde en stapsgewijze manier voor te bereiden op zijn of haar verantwoordelijkheden als automobilist. In samenwerking met het CBR is ons complete lesprogramma aangepast aan de nieuwste eisen. RIS biedt meer structuur in het lesprogramma terwijl er ruimte blijft voor de instructeur voor persoonlijk inzicht om de leerling de uitdaging te bieden die nodig is."

Tussentijdse toetsen
Bij de Rijopleiding in Stappen zijn er 39 lessen (scripts), verdeeld over vier modules. Na iedere module volgt een toets en voordat aan het praktijkexamen wordt deelgenomen, legt de leerling drie deeltoetsen af. Op deze manier kan de instructeur precies zien welke aspecten nog aandacht nodig hebben.

Betere voorbereiding en inzicht
De RIS-methode zorgt voor een slagingspercentage van 64%, wat 18% hoger is in vergelijking met de oude methode. Bovendien is met deze methode de kwaliteit van de rijopleiding verbeterd. De heldere structuur en de stap-voor-stap aanpak bieden een beter inzicht in de vorderingen en aandachtsgebieden en een betere voorbereiding op deelname aan het verkeer.

Grotere verkeersveiligheid
"RIS-leerlingen zijn betere én veiligere verkeersdeelnemers," stelt Gijs Kantelberg. "Ze zijn minder vaak betrokken bij ongelukken in het verkeer. En daar is het ons uiteindelijk om te doen. Door de beste instructeuropleiding te bieden wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verkeersveiligheid."


  

| Disclaimer