Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Onthuld - Nieuwe Seat Alhambra


image/jpeg

 

19-04-2010 - Bij de VAG-groep zijn ze druk bezig om het modellengamma een impuls te geven. Sinds de autosalon van Genève die afgelopen maart plaatsvond, wordt er om de haverklap een nieuw model gepresenteerd. Nu is het dan ook de beurt aan de compleet nieuwe Seat Alhambra.

 

Na tien jaar trouwe dienst heeft Seat de Alhambra compleet vernieuwd. Gezien de lange periode waarin de Alhambra in dezelfde gedaante heeft gefunctioneerd, zijn de vooruitgangen van de nieuwe generatie dan ook aanzienlijk. De Seat Alhambra is een prototype MPV. Zijn toegenomen formaat zorgt voor een ruim interieur en dankzij het optimale zicht en het scherpe stuurkarakter is de Alhambra lekker wendbaar in het drukke stadsverkeer. Seat’s nieuwe MPV is met een lengte van 4,85 meter 22 centimeter langer dan zijn voorganger, terwijl hij negen centimeter breder is geworden. De derde zitrij biedt voldoende ruimte voor twee volwassenen en de grote schuifdeuren (optioneel elektrisch bedienbaar) vergemakkelijken de instap. Ook over de bagageruimte valt niets te klagen, want met de zesde en zevende stoel neergeklapt bedraagt de inhoud 885 liter. Met alle passagierstoelen neergeklapt kan er zelfs 2.297 liter worden opgeborgen.

Stoelindeling
Een sterke eigenschap van de nieuwe Alhambra is de veelzijdige stoelindeling. Hij is leverbaar met vijf, zes of zeven zitplaatsen. Wanneer meer bagageruimte gewenst is, hoeven de stoelen op de tweede en derde rij niet langer verwijderd te worden. In plaats daarvan verdwijnen ze in de vloer dankzij het zogenoemde ‘Easy-Fold’-systeem. De stoelen op de middelste rij kunnen tevens in lengterichting worden verplaatst, waarbij geïntegreerde kinderzitjes optioneel zijn.

Motoren
Onderhuids is de Alhambra in alle opzichten compleet vernieuwd en voorzien van de modernste technologieën. Het motorengamma bestaat uit twee TSI- en twee TDI-krachtbronnen, stuk voor stuk voorzien van directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. Voor de benzinemotoren kan men rekenen op vermogens van 150 en 200 pk, terwijl de dieselmotoren 140 en 170 pk sterk zijn. Voor het verminderen van het brandstofverbruik zijn alle motoren standaard gekoppeld aan een stop/start-systeem en wordt remenergie omgezet in elektriciteit. Met behulp daarvan weet de 140 pk sterke 2.0 TDI bijvoorbeeld een verbruik van gemiddeld 5,5 l/100 km met een CO2-uistoot van 143 g/km te realiseren.

Technologieën
Net als de TSI- en TDI-motoren zorgt de optionele DSG-transmissie met dubbele koppeling voor een prima combinatie van sportiviteit, comfort en efficiënt brandstofverbruik. Daarnaast wordt de Alhambra leverbaar met een groot aantal opties, zoals bi-xenon koplampen met adaptieve controle (een sensor die tegemoetkomende auto’s detecteert en automatisch de lichtbundel dimt). Ook een parkeerassistent, een panoramisch schuifdak en een drie-zone Climatronic-systeem behoren tot de mogelijkheden. Om een veilig gevoel te garanderen is de Alhambra standaard voorzien van zeven airbags, elektrische kindersloten op de achterportieren, ESP, elektronische remassistent, een stabiliteitssysteem voor aanhangers en een waarschuwingssysteem voor een te lage bandenspanning.

De Alhambra wordt leverbaar in Reference- en Style-uitvoeringen, waarbij de basisuitvoering op een omvangrijke standaarduitrusting kan rekenen. Aan het eind van deze zomer staat hij bij de Seat-dealers.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer