Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

14% bijtelling voor de nieuwe Skoda Fabia Combi Greenline


image/jpeg

 

31-03-2010 - Met de nieuwe Fabia Combi Greenline introduceert Skoda de enige Combi met 14% bijtelling en daarmee ook meteen de ruimste auto in deze klasse. Bovendien is hij ook voor de particuliere rijder zeer interessant, omdat hij door zijn schone dieselmotor is vrijgesteld van wegenbelasting en BPM. Hierdoor is deze innovatieve Skoda per definitie voordeliger dan een vergelijkbare auto met een benzinemotor.

 

Door de gefacelifte Fabia Combi Greenline te voorzien van de nieuwe 1.2 TDI dieselmotor heeft Skoda een unieke auto gecreëerd. Deze motor levert een vermogen van 75 pk, maar waar het natuurlijk om gaat is zijn extreem lage verbruik van 3,4 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 89 gram per kilometer en daarmee komt de Fabia Combi Greenline in aanmerking voor maximaal fiscaal voordeel.

 

De gunstige prijs van € 15.990,- heeft de Fabia Combi Greenline grotendeels te danken aan het ontbreken van BPM. Dit voordeel geldt eveneens voor de particuliere koper, die ook nog eens profiteert van de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting. En omdat de Greenline genoegen neemt met de goedkopere dieselbrandstof, zonder dat daar het hoge dieseltarief voor de motorrijtuigenbelasting tegenover staat, bestaat er geen omslagpunt tussen benzine en diesel en daardoor is de Skoda Fabia Combi Greenline per definitie voordeliger dan een vergelijkbare auto met een benzinemotor.

 

Het zuinige karakter heeft de Fabia Combi Greenline onder meer te danken aan een start/stop-systeem, een dynamo die remenergie omzet in elektriciteit, banden met een lage rolweerstand, aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak en een speciaal op zuinigheid afgestemd motormanagement. Verder heeft Skoda zijn superzuinige Fabia Combi standaard voorzien van onder andere 15-inch lichtmetalen velgen, mistlampen vóór, airconditioning, ESP, cruise control en een radio/cd-speler met acht speakers en mp3-functionaliteit. De nieuwe Fabia Combi Greenline staat medio juni in de showroom, maar is nu al te bestellen.

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer