Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Skoda voorziet ook de Roomster van diverse vernieuwingen


 

12-05-2010 - Skoda voorziet de compactere modellen stap voor stap van de nodige aanpassingen. Nu staat de vernieuwde Skoda Roomster in de startblokken om automobilisten te imponeren met zijn uitzonderlijk ruime, lichte interieur en VarioFlex achterstoelen.

 

Bovendien brengt de facelift uiterst moderne techniek met zich mee in de vorm van de nieuwe 1.2 TSI, de zeventraps DSG-automaat en de 1.2 TDI in de nieuwe Roomster Greenline. Ook is de standaarduitrusting royaler en is de vanafprijs van de Roomster met € 13.990,- lager dan voorheen. Sterker nog, de prijzen van het hele Roomster-gamma zijn verlaagd!

 

Ruimtelijk concept

De Skoda Roomster pronkt met een nieuwe voorbumper, grille en koplampen. De mistlampen in de voorbumper zijn nu gecombineerd met dagrijverlichting. Een andere vernieuwing betreft de exclusieve zwart/zilveren dakreling. Karakteristieke elementen als de in de raamstijlen verzonken portierhendels van de achterportieren en de enorm grote zijramen achter, zijn gebleven. De Roomster is er ook met een panoramisch glazen dak, dat het ruimtelijke concept nog eens extra benadrukt.

 

Scout uiterlijk

Net zoals de buitenkant heeft ook de binnenkant wijzigingen ondergaan. Het vernieuwde dashboard biedt desgewenst plek aan een navigatiesysteem en de MDI (Mobile Device Interface) voor het aansluiten van een iPod, mp3-speler of USB-stick. Vanaf het nieuwe multifunctionele vierspaaks lederen stuur zijn radio en telefoon comfortabel bedienbaar. Afhankelijk van de motorisering is het duidelijk afleesbare instrumentenpaneel voorzien van een schakelindicator die de meest economische versnelling aangeeft. In de Ambition zijn voortaan, naast de halfautomatische airconditioning, elektrische ramen vóór en spiegels en centrale vergrendeling met afstandsbediening, de radio/cd/mp3-speler Swing en cruise control standaard. De Dynamic voegt daar ondermeer een lederen stuurwiel, middenarmsteun vóór, gordijnairbags en een in hoogte verstelbare passagiersstoel aan toe. Beide uitvoeringen hebben bovendien de unieke Scout exterieurpanelen en mistlampen. En dan is er natuurlijk nog de Scout uitvoering met speciale 16-inch lichtmetalen velgen en een nog luxere uitrusting.

 

Directe inspuiting

De nieuwe Skoda Roomster blinkt uit door diverse technische innovaties. Deze zijn voor een deel terug te vinden in de moderne motoren. Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen is de CO2-uitstoot verder beperkt, waardoor de impact op het milieu is verminderd. Belangrijkste kenmerken van de 1.2 TSI benzinemotoren met 86 en 105 pk zijn een soepel karakter, stille loop en spaarzaamheid. Zakelijke rijders profiteren bovendien van maar 20% bijtelling. De nieuwe zeventraps DSG automatische versnellingsbak is er in combinatie met de 1.2 TSI motor met 105 pk. De transmissie schakelt dankzij de dubbele koppeling bliksemsnel en zorgt voor een gunstig verbruik van gemiddeld slechts 5,7 l/100 km. Ook de common-rail dieselmotoren doen rustig en verfijnd hun werk en vragen daar weinig brandstof voor terug. De 1.2 TDI Greenline met 75 pk verbruikt slechts 4,2 l/100 km en bij zakelijk gebruik is de bijtelling slechts 20%. Ook de krachtigere 1.6 TDI met 105 pk springt met 4,7 l/100 km zuinig met brandstof om.

Prijzen
Ondanks het vernieuwde design, de extra uitrusting en de modernste motor- en transmissietechnologie, zijn de consumentenprijzen van de vernieuwde Skoda Roomster niet gestegen, maar juist gedaald. De prijslijst begint bij € 13.990,- voor de Roomster 1.2 Go (dit was € 14.790,-). De 1.2 TSI is er vanaf € 17.140,- en de 1.2 TSI vanaf € 18.290,-. De geavanceerde DSG automaat heeft een meerprijs van slechts € 1.200,-. Dieselen kan vanaf € 22.830,- in de Roomster 1.2 TDI Greenline en vanaf € 22.990 in de 1.6 TDI. De nieuwe uitvoeringen staan vanaf medio juni in de showrooms, maar zijn nu al te bestellen.

 

 

 


  

| Disclaimer