Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

e-HDI met start/stop-systeem voor Peugeot en Citro


 

09-06-2010 - PSA (Citroën en Peugeot) komt eind dit jaar met een start/stop-systeem voor de HDi-motoren in de C4 en C5, die daardoor de toevoeging e-HDi meekrijgen.

 

Het nieuwe start/stop-systeem moet zorgen voor zo’n 15% aan reductie van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Deze e-HDi techniek voorziet in een dynamo die de motor kan herstarten. Een zogenaamd boost-systeem zorgt er voor dat er altijd voldoende vermogen is om het herstarten mogelijk te maken. Ook zorgt de techniek voor het terugwinnen van remenergie.

Milieuoffensief
Voorlopig komt het start/stop-systeem alleen beschikbaar voor de C5 en de nieuwe C4. Dit zal rond het einde van dit jaar gebeuren, waarbij de 1.4 HDi en de 1.6 HDi als eerste aan de beurt zijn. De rest van de modellijn met deze krachbronnen krijgt daarna de beschikking over de e-HDi techniek. De introductie van de e-HDI techniek is de eerste stap van de milieustrategie die PSA de komende paar jaar gaat voeren. Zo komen dit jaar nog de elektrische Peugeot iOn en Citroën C-ZERO op de markt, verschijnen volgend jaar de hybride Peugeot 3008 HYbrid4 en de Citroën DS5 HYbrid4 en introduceert het concern in 2012 een aantal nieuwe driecilinder motoren met een cilinderinhoud van 1,0- en 1,2-liter.


  

| Disclaimer