Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Subaru Legacy Sedan komt eerder dan verwacht


image/jpeg

 

24-11-2009 - Tot vreugde van de Subaru importorganisatie en de officiële 6 Sterren Dealers komt de fraai gelijnde Subaru Legacy Sedan zelfs nog iets eerder dan verwacht beschikbaar. De vierdeurs Sedan-versies van de inmiddels over de hele wereld uitstekend ontvangen nieuwe Legacy-reeks, zouden aanvankelijk pas in de loop van januari 2010 arriveren. Bij enkele dealerbedrijven staat de auto al begin december in de showroom voor een prijs vanaf € 33.995,-.

 

In alle gevallen is de standaarduitrusting van de Legacy Sedan, net als die van de sinds kort leverbare Touring Wagon-uitvoeringen, behoorlijk aantrekkelijk. Afgezien van de alom gewaardeerde Subaru-voorzieningen als Symmetrical AWD, geavanceerde boxermotoren en hoge uitrustingsniveaus, krijgt de jongste Legacy-generatie bovendien een compleet veiligheidspakket mee. Zo zijn Vehicle Dynamics Control, Brake Assist, alsmede
voor-, zij- én gordijnairbags standaard. Daarnaast wordt ook de auto af fabriek voorzien van zaken als een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, lichtmetalen velgen, regen- en lichtsensoren, audio-installatie met bluetooth en xenon-verlichting. Ondanks dit alles is het Subaru Benelux gelukt bijzonder concurrerende prijzen voor de nieuwe Legacy Sedan vast te stellen.

Prijzen
De consumentenprijzen van de nieuwe Subaru Legacy Sedan beginnen bij € 33.995,- voor de 2.0i Luxury AWD. De 2.0i Exclusive AWD staat voor € 37.995,- op kenteken. Een stap luxer, de Executive-uitvoering, kost in combinatie met de 2.0i € 40.995,-. Een Lineartronic-automaat heeft in alle gevallen een meerprijs van € 2.000,-. De Legacy Sedan 2.5i Sport Executive AWD is overigens standaard voorzien van een automaat en heeft een prijs van € 47.995,-. Het dieselgamma begint bij de 2.0D Luxury AWD en kost € 37.995,-. De 2.0D Exclusive en Executive kosten respectievelijk € 41.995,- en € 44.995,-.

De aangegeven prijzen gelden tot en met 31 december. Vanwege de overheidsmaatregelen gaan vanaf 1 januari 2010 namelijk álle prijzen met € 1.000,- omhoog.

Concurrerend
Vanwege de aangekondigde overheidsmaatregelen zullen de consumentenprijzen per 1 januari 2010 moeten worden aangepast. Dick Bisschop, general manager sales & marketing van Subaru Benelux: “Vooruitlopend op de definitieve overheidsmaatregelen kunnen we aan de hand van de gevolgen nu al stellen dat na de aanpassingen de consumentenprijzen van alle nieuwe Legacy modellen dan in hun segment net zo concurrerend zullen zijn als nu het geval is.”

image/jpeg


  

| Disclaimer