Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volkswagen Caddy weer up-to-date


 

22-07-2010 - Volkswagen stelt de nieuwe Caddy voor, die profiteert van nieuwe TDI- en TSI-motoren en nu ook dezelfde neus als de rest van de familie heeft. In het najaar staat de nieuweling in de showroom.

 

Vanbuiten valt direct de nieuwe neus op. Deze toont veel overeenkomsten met die van de Transpoter en de Amarok. Maar ook binnenin is er een wijziging doorgevoerd. Zo kunnen tegenwoordig de stoelen van de tweede zitrij uitgenomen worden, waardoor de laadruimte maximaal 3.030 liter bedraagt. De versie met een langere wielbasis, de Maxi, beschikt dan zelfs over 3.880 liter. Voor wie een groot gezin heeft of regelmatig veel mensen heeft te vervoeren, staat er ook nog een derde zitrij op de optielijst. Ga je voor de Maxi Trendline of Comfortline dan behoort deze tot de standaarduitrusting. Volkswagen heeft met de Caddy ook een primeur binnen het bedrijfswagensegment, want het is de eerste auto die standaard met ESP is uitgerust.

BlueMotion
Voor de Caddy zijn vier TDI-motoren beschikbaar met een maximumvermogen 75 pk, 102 pk, 110 pk en 140 pk. Voor de laatstgenoemde bestaat de mogelijkheid deze uit te rusten met een zestraps DSG-transmissie. Voor de 102 pk-versie is er één met zeven verzetten leverbaar. En de versie met 110 pk heeft altijd vierwielaandrijving. De 1.6 TDI als BlueMotion-versie is de zuinigste van het stel met een verbruik van 4,9 l/100 km. Ook de instapper met 75 pk levert Volkswagen als BlueMotion. Beide varianten hebben standaard een start/stop-systeem aan boord. Op benzinegebied zijn er twee direct ingespoten 1,2-liter turbomotoren met een vermogen van 86 pk en 105 pk. De sterkste blijkt de zuinigste met een verbruik van 6,6l/100 km. De 2.0 EcoFuel (CNG) benzinemotor op aardgas blijft gehandhaafd.

Drie uitrustingsniveaus
De Caddy is te leveren in drie uitrustingsniveaus: Easyline, Trendline en de luxueuze Comfortline. Nieuw is dat dagrijverlichting vanaf nu op alle versies tot de standaarduitrusting behoort. Tot de opties behoren onder andere een in de bocht meedraaiend dimlicht dat is geïntegreerd in de mistlampen aan de voorzijde, dakrails (standaard op Comfortline) en het nieuw ontwikkelde radionavigatiesysteem RNS 315.

 

 

 

 


  

| Disclaimer