Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Volkswagen CrossPolo is nu te bestellen


 

28-06-2010 - Na de introductie van de Polo, kon de CrossPolo niet uitblijven. De stoerdere variant krijgt bij zijn introductie de beschikking over een keur aan motoren, die alle goed zijn voor een groen label.

De CrossPolo lijkt in grote lijnen op zijn conservatiever vormgegeven broertje, maar verschilt toch genoeg om deze als de stoerdere van de twee te typeren. Zo is vanbuiten duidelijk te zien dat er langere veren zijn gemonteerd, waardoor de CrossPolo een stuk hoger op z´n pootjes staat. Even het onverhard opzoeken met deze VW vormt dus geen probleem. Verder zijn er standaard 17-inch lichtmetalen velgen gemonteerd van het type Budapest, sieren aluminium dakrails de bovenzijde en zorgen nieuw ontworpen bumpers en extra stylingelementen voor een stoer tintje. Ook aan het interieur is gesleuteld, waarbij de speciaal voor de Crosspolo ontworpen stoelen het meest in het oog springen. Verder vind je in het interieur altijd airconditioning, een lederen stuur en elektrische raambediening voor zowel de voor- als de achterkant.

Groene labels
Bij z’n introductie bestaat de keuze op benzinegebied uit een 1.4 16V en de onlangs in andere VW’s geïntroduceerde 1.2 TSI. De veertienhonderd levert 85 pk, beschikt over een C-label en kost € 18.690,-. Ook de 1.2 TSI krijgt een groen label mee, maar doet het nog een tikje beter met een B-label. De 105 pk sterke direct ingespoten turbomotor is bovendien gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De importeur vraagt voor deze motorvariant een prijs van € 20.090,-. Voor veelrijders biedt Volkswagen de nieuwe 1.6 TDI aan in twee verschillende varianten. Er is er één met 90 pk die voor € 23.290,- in de prijslijst staat en één met 105 pk die voor € 24.690,- de uwe is. Beide zijn goed voor een C-label. Alle motoren zijn uit te rusten met een zeventraps DSG-transmissie en vallen met uitzondering van de handgeschakelde 1.4 16V en 1.6 TDI met DSG in de 20%-bijtellingscategorie. De CrossPolo is per direct te bestellen.


 


  

| Disclaimer