Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volkswagen onthult nieuwe Jetta


 

16-06-2010 - Meer ruimte en comfort en een elegant en dynamisch design. Dat is de nieuwe Volkswagen Jetta die onlangs in New York is gepresenteerd.

 

De Jetta ligt met dit model compleet in lijn van het New Compact Coupé-prototype dat in januari tijdens de autotentoonstelling van Detroit werd gepresenteerd. De nieuwe Jetta deelt vanaf nu geen carrosseriedelen meer met de Golf en dat gecombineerd met een geheel eigen interieur maakt de nieuwe Jetta tot een model op zich.

Ruimtelijk
Ten opzichte van zijn voorganger is de Jetta gegroeid. Het nieuwe exemplaar is 4,64 meter lang (+ 9 cm ten opzichte van zijn voorganger), 1,78 meter breed en 1,54 meter hoog. Daardoor biedt hij nog meer ruimte en comfort. Die ruimte en comfort is onder andere achterin de auto terug te vinden waar de beenruimte maar liefst 96,7 cm bedraagt (+ 6,7 cm). Daarnaast is de achterbank neerklapbaar (40/60) en is de kofferklep met een afstandsbediening te ontgrendelen. Behalve de ruimte die deze auto biedt, kenmerkt het interieur zich ook door de perfecte afwerking en de hoge mate van bedieningsgemak. De instrumenten en bedieningselementen zijn op logische wijze gerangschikt, zodat bestuurders amper naar het dashboard en het middenconsole hoeven te kijken. Het exterieur kenmerkt zich door krachtig proporties en heldere lijnen waarin het typische Volkswagen design-DNA naar voren komt. Zoals hierboven gezegd, is de lijnvoering van de nieuwe Jetta geïnspireerd op die van de New Compact Coupé. Dat is onder meer te zien aan de brede ‘schouderpartij’ en de overgang van de V-vormige motorkap naar de spatborden.

Breed motorengamma
De nieuwe Jetta wordt leverbaar met keus uit zes motoren. De nadruk ligt daarbij op krachtbronnen met een relatief kleine cilinderinhoud, maar dan wel in combinatie met turbotechnologie. Het benzinegamma begint met de 1.2 TSI die een vermogen van 105 pk levert. De 1.4 TSI is er in twee vermogensvarianten: 122 pk en 160 pk. De 2.0 TSI is met een vermogen van 200 pk de krachtigste benzinemotor voor de Jetta. Het dieselaanbod omvat de 1.6 TDI (105 pk) en de 2.0 TDI die goed is voor een vermogen van 140 pk.

BlueMotion
De Jetta 1.2 TSI en Jetta 1.6 TDI gaan beide door het leven met de toevoeging BlueMotionTechnologies. Deze modellen beschikken standaard over een start/stop-systeem en een voorziening waardoor de energie die vrijkomt bij het afremmen, wordt omgezet in elektriciteit. Mede daardoor bedraagt het gemiddeld verbruik van de Jetta 1.2 TSI BlueMotionTechnologies slechts 5,3 l/100 km (CO2: 123 g/km). De Jetta 1.6 TDI BlueMotionTechnologies is zelfs goed voor een gemiddelde van 4,1 l/100 km (CO2: 109 g/km). Hiermee zet de Jetta een nieuwe maatstaf in zijn segment en beide BlueMotionTechnologies-uitvoeringen vallen in de 20%-bijtellingscategorie. Verder zijn alle modellen optioneel leverbaar met een DSG-transmissie met dubbele koppeling, met uitzondering van de Jetta 1.2 TSI. Naar verwachting komt het nieuwe model begin 2011 op de Nederlandse markt. Prijzen zijn nog niet bekend.

 

   

| Disclaimer