Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Polo BlueMotion staat bij de dealer


image/jpeg

 

12-01-2010 - Liefhebbers voor een extreem zuinige Polo kunnen vanaf heden bij de Volkswagen dealer terecht voor de nieuwe Polo BlueMotion. De Polo BlueMotion heeft een enorme actieradius, hij is BPM-vrij en voor zakelijke rijders valt hij bovendien als enige vijfzits auto met dieselmotor in de 14%-bijtellingscategorie.

 

Of u de nieuwe Polo BlueMotion nu particulier of zakelijk aanschaft, het maakt niets uit. De dieselmotor van de nieuwe Polo BlueMotion is namelijk zo schoon en zuinig, dat er geen wegenbelasting in rekening wordt gebracht. Het grote struikelblok voor particulieren om een diesel aan te schaffen wanneer er jaarlijks te weinig wordt gereden, is nu dus niet meer aan de orde. De vrijstelling van wegenbelasting scheelt de particuliere rijder al gauw € 900,- per jaar. Daarbij is de dieselprijs per liter ook nog eens aanzienlijk goedkoper dan benzine. De zakelijke rijder profiteert van het feit dat de Polo als enige vijfzitter met een dieselmotor in de 14%-categorie valt. Dat houdt concreet in dat deze Polo al is te rijden voor een bijtellingbedrag van slechts € 80,- per maand.

Het komt allemaal door de bijzonder efficiënte 1,2-liter driecilinder turbodiesel die een vermogen van 75 pk en een koppel van 180 Nm levert. Met een gemiddeld verbruik van slechts 3,3 l/100 km is de nieuwe Polo 1.2 TDI BlueMotion dan ook de zuinigste vijfzitter in Europa. De CO2-uitstoot is daarbij niet meer dan 87 g/km en een volle tank diesel is voldoende voor een actieradius van 1.300 km. De Polo BlueMotion dankt zijn extreem zuinige karakter aan de meest uitgebreide toepassing van BlueMotionTechnologies. De Polo BlueMotion is bijvoorbeeld voorzien van een start/stop-systeem, een dynamo die remenergie omzet in elektriciteit en banden met een lage rolweerstand.

De Polo BlueMotion is in Nederland leverbaar in de uitvoeringen Trendline en Comfortline. De Trendline-uitvoering met onder meer standaard mistlampen, cruise control, lichtmetalen velgen, centrale deurvergrendeling en boordcomputer is leverbaar vanaf € 16.290,-. De Comfortline biedt daarbij ook nog eens Climatic airconditioning, een gedeeld neerklapbare achterbank, elektrische bediening van de buitenspiegels en een afstandsbediening voor de centrale vergrendeling. Deze uitvoering staat in de prijslijst voor € 17.290,-.

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer