Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Gen?ve beursnieuws: Nieuwe Volkswagen Sharan


image/jpeg

 
02-03-2010 - Volkswagen heeft met de derde generatie van de Sharan een belangrijke wereldprimeur. Met een totaal verkoopaantal van meer dan 600.000 exemplaren is de Volkswagen Sharan sinds zijn eerste introductie in 1996 uitgegroeid tot de favoriete auto van heel veel gezinnen in heel Europa. Zijn opvolger heeft alles in zich om minstens zo succesvol te zijn.

De derde generatie van de Sharan borduurt voort op het nieuwe design-DNA van Volkswagen, met een carrosserie die zich onderscheidt door krachtige, horizontale lijnen en een eigentijdse uitstraling. Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Sharan met 22 centimeter gegroeid tot een totale lengte van 4,85 meter. Tegelijkertijd werd de carrosserie met iets meer dan 9 centimeter verbreed, tot 1,90 meter. Mede daardoor oogt de nieuwe Sharan dynamischer en beter geproportioneerd, wat ook te danken is aan de iets lagere hoogte van 1,72 meter.

De elegant vormgegeven carrosserie verhult een ruim en comfortabel opgezet interieur, dat naar keuze plaats biedt aan vijf, zes of zeven inzittenden. Daarbij doet de nieuwe Sharan dankzij het inventieve Easyfold-concept zijn reputatie als Multi Purpose Vehicle eer aan. De stoelen hoeven niet langer te worden verwijderd om de flexibiliteit van het interieur ten volle te kunnen benutten. In plaats daarvan verdwijnen de stoelen met een eenvoudige handeling in de vloer. Door de tweede en eventuele derde zitrij in de vloer te laten verzinken, ontstaat een 2,1 meter lange bagageruimte met een maximaal laadvolume van 2.297 liter. Achter de tweede zitrij biedt de nieuwe Sharan onder de taillelijn nog altijd een laadvolume van 711 liter.

 

image/jpeg

Het rijcomfort en de wegligging van de nieuwe Sharan staan op hetzelfde hoge niveau als de Volkswagen Passat. Voor extra gebruiksgemak en comfort zorgt de aanwezigheid van systemen als Adaptive Chassis Control (ACC) en een elektronische handrem, alsmede Park Distance Control van de tweede generatie. Minstens zo belangrijk voor het karakter is de zicht- en voelbaar verbeterde kwaliteit van de gebruikte materialen. En de leverbare opties als bi-xenon-koplampen, het enorme, elektrisch bedienbare panoramisch schuifdak, de Climatronic met drie zones en het geavanceerde entertainmentsystemen maken de Sharan tot een ideale reisgezel. De nieuwe Sharan is dan ook op maat gemaakt voor gezinnen met twee of meer kinderen, maar is evenzeer geschikt voor zakelijke veelrijders met behoefte aan veel zit- en bagageruimte.

Voor de nieuwe Sharan zijn twee 2.0 TSI benzinemotoren en twee 2.0 TDI dieselmotoren beschikbaar. De 2.0 TSI benzinemotoren leveren een vermogen van respectievelijk 150 en 200 pk, de 2.0 TDI-dieselmotoren respectievelijk 140 en 170 pk. Behalve een turbo en directe brandstofinjectie past Volkswagen ook moderne technologie als een start-/stopsysteem en het regeneren van energie toe in de Sharan. Vergeleken met de vorige generatie is daarmee een brandstofbesparing tot 21% te realiseren. De 140 pk sterke Sharan 2.0 TDI is met zijn gemiddeld brandstofverbruik van 5,4 l/100 km, CO2-emissie van 143 g/km en topsnelheid van 192 km/uur binnen zijn segment koploper op het gebied van efficiency. De vier leverbare motoren voldoen aan de Euro5-emissienorm en zijn voor het eerst ook leverbaar in combinatie met de efficiënte DSG-transmissie van Volkswagen. Voor de Sharan 2.0 TSI met 200 pk vermogen behoort deze automaat van de toekomst tot de standaarduitrusting. Als enige in zijn segment is de derde generatie van de Sharan – de 2.0 TDI 4Motion met 140 pk – leverbaar met vierwielaandrijving. Deze uitvoering komt volgend jaar op de markt.

De nieuwe MPV van Volkswagen is vanaf september in de showrooms te bewonderen.


image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer