Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volkswagen presenteert compleet nieuwe Touareg


image/jpeg

 

12-02-2010 - Met de compleet nieuwe Touareg, die op de komende autosalon van Genève voor het eerst aan het grote publiek wordt voorgesteld, zet Volkswagen een belangrijke stap om aan te tonen dat de SUV wel degelijk toekomst heeft.

 

Om te beginnen is de nieuwe Volkswagen Touareg 208 kilo lichter en tot 20% zuiniger dan zijn voorganger. Bovendien is de nieuwe Touareg leverbaar in hybride-uitvoering. Dit model kan tot een snelheid van 50 km/h volledig elektrisch en dus emissievrij rijden. De Touareg Hybrid heeft een gemiddeld verbruik van 8,2 l/100 km. Samen met de Touareg V6 TDI, die een gemiddelde van 7,4 l/100 km voor zich laat noteren, biedt Volkswagen nu de zuinigste SUV van Europese makelij in zowel het benzine- als het dieselsegment aan. De nieuwe Touareg is een zeer toekomstgerichte SUV. Duurzaamheid was dan ook het belangrijkste thema bij de ontwikkeling. Ook op het gebied van aerodynamica is belangrijke winst geboekt. De nieuwe Touareg is duidelijk lager dan zijn voorganger en dat leidt tot een aanzienlijk lager frontaal oppervlak en dus een betere stroomlijn. Tot slot zijn alle nieuwe Touareg-modellen standaard uitgerust met een nieuwe achttraps automatisch transmissie. Deze versnellingsbak is zo efficiënt dat hij alleen al goed is voor een verbruiksvermindering van ruim 2,0 l/100 km.

Touareg Hybrid
De nieuwe Touareg is ook leverbaar als Hybrid waarbij een direct ingespoten V6 TSI-motor met 333 pk wordt gekoppeld aan een compacte hybridemodule. Deze module bevindt zicht tussen de V6 en de achttraps-transmissie en bestaat uit een elektromotor met een vermogen van 34 kW/47 pk en een koppeling, die het mogelijk maakt om gedurende korte afstanden volledig elektrisch en dus emissievrij te rijden. Het totale vermogen van de Touareg Hybrid bedraagt 380 pk en het maximale koppel 580 Nm. Daarmee zijn een topsnelheid van 240 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 6,5 seconden mogelijk. Het gemiddelde verbruik bedraagt daarbij 8,2 l/100 km met een CO2-uitstoot van 193 g/km. Bovendien is de Touareg Hybrid standaard voorzien van een start/stop-systeem en zet hij energie die vrijkomt bij het afremmen om in elektriciteit. In tegenstelling tot andere hybride-concepten zorgt het parallelprincipe van de Touareg ervoor dat de terrein- en trekeigenschappen te allen tijden maximaal kunnen worden benut (maximaal aanhangwagengewicht: 3,5 ton).

V6- en V8-motoren
Voor de nieuwe Touareg zijn naast de Hybrid nog drie motorvarianten leverbaar. De 3,6-liter V6 FSI (280 pk, 360 Nm) valt vooral op door zijn sterk gedaalde verbruikscijfers. Het gemiddelde bedraagt nu 9,9 l/100 km (CO2: 236 g/km). Ten opzichte van zijn voorganger bedraagt de winst maar liefst 2,5 l/100 km of 60 gram CO2/km. De V6 TDI (240 pk, 550 Nm) is er met een gemiddeld verbruik van 7,4 l/100 km (CO2: 195 g/km) ook 1,9 l/100 km (49 gram CO2) op vooruit gegaan. Nieuw in het Touareg-gamma is de 4.2 V8 TDI met 340 pk en een indrukwekkend koppel van 800 Nm. Daarmee zijn een topsnelheid van 242 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 5,8 seconden mogelijk. Deze sterke V8 laat een gemiddeld verbruik van 9,1 l/100 km (CO2: 239 g/km) voor zich noteren. De V10 TDI en W12 zijn voor de nieuwe generatie Touareg overigens niet meer leverbaar.

 

image/jpeg

Twee vierwielaandrijvingsystemen
De nieuwe Touareg wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving met zelfsperrend Torsen tussendifferentieel. Een Offroad-rijprogramma is daarbij standaard. Door het inschakelen hiervan worden ABS, EDS en ASR afgestemd op gebruik in het terrein. Bovendien zorgt dit programma voor aangepaste schakelmomenten en voor de activering van de downhill-assistent. Met dit geavanceerde vierwielaandrijvingsysteem bedraagt de maximale hellingshoek voor de Touareg 31 graden. De nieuwe Touareg kan bovendien optioneel worden voorzien van het Terrain-Tech-pakket, waarmee de terreinvaardigheid verder toeneemt. Door het toepassen van een lage gearing en een midden- een achterdifferentieel met tot 100% sperwerking, is de Touareg in staat hellingen met een stijgingshoek van 45 graden te bedwingen.

Functioneler, comfortabeler en ruimer
Het interieur van de nieuwe Touareg kenmerkt zich door toegenomen comfort, extra gebruiksgemak en meer ruimte. Zo beschikt de achterbank nu over verstelbare rugleuningen en hij is over een lengte van 160 mm verschuifbaar. Door de achterbank neer te klappen ontstaat een laadruimte met een inhoud van 1.642 liter. De standaarduitrusting van de nieuwe Touareg is zeer uitgebreid. Alle modellen zijn bijvoorbeeld voorzien van de achttraps automatische transmissie, een geluidsinstallatie en een informatiesysteem inclusief een eenvoudig te bedienen 6,5-inch touchscreen. Onder het nieuwe label ‘Exclusive’ biedt Volkswagen voor de Touareg bovendien een ruime keus uit zeer bijzondere meeruitvoeringen, waaronder een volledig met leer bekleed interieur en speciale 19-inch velgen.

De nieuwe Touareg wordt in juni op de Nederlandse markt verwacht. Informatie over de opbouw van het Nederlandse leveringsprogramma en de prijsstelling zijn nog niet bekend.

image/jpeg


  

| Disclaimer