Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Touareg in Nederland uitsluitend leverbaar met V6-motoren


image/jpeg

 

16-04-2010 - Volkswagen gaat de nieuwe Touareg in Nederland uitsluitend leveren met V6-motoren. De Touareg wordt ook geproduceerd met een V8 TDI, maar die komt in het Nederlandse leveringsgamma niet voor. Daarentegen is de nieuwe Touareg wel leverbaar met hybride-aandrijving.

 

De nieuwe Volkswagen Touareg is lichter en gestroomlijnder dan zijn voorganger. Bovendien zijn alle in Nederland leverbare modellen standaard uitgevoerd met een start/stop-systeem. Dat betaalt zich in alle uitvoeringen uit in een aanzienlijk lager gemiddeld brandstofverbruik ten opzichte van de voorgaande modellen. De 280 pk sterke Touareg V6 FSI BlueMotionTechnology laat bijvoorbeeld 9,9 l/100 km voor zich noteren (2,5 l/100 km minder dan zijn voorganger), terwijl de Touareg V6 TDI BlueMotionTechnology met 240 pk aan 7,4 l/100 km genoeg heeft.
Nieuw in het programma is de Touareg Hybrid waarbij een compacte elektromotor en de V6 TSI samen goed zijn voor een vermogen van 380 pk. De elektromotor heeft een ondersteunende functie, maar kan ook ingezet worden om over een korte afstand volledig elektrisch en dus emissievrij te rijden. De Touareg Hybrid heeft een gemiddeld verbruik van 8,2 l/100 km. Evenals de andere Touareg-modellen, kan de Hybrid ook een aanhangerlast aan van maximaal 3,5 ton.

Ruimer en verfijnder
Alle nieuwe Touareg-modellen worden standaard geleverd met een nieuwe achttraps automaat en de verder geperfectioneerde 4Motion-vierwielaandrijving, inclusief Off-road Driving-programma voor optimale prestaties onder moeilijke omstandigheden. Het interieur is mede dankzij de gegroeide wielbasis en de standaard montage van een verschuifbare achterbank ruimer en veelzijdiger dan voorheen.
Daarnaast is er een uitgebreide optielijst, met onder meer Area View, Lane Assist, Side Assist en de Adaptieve Cruise Control in combinatie met Front Assist. Ook bi-xenon met led-dagrijverlichting behoren tot de mogelijkheden.

De prijzen van de compleet nieuwe Touareg beginnen bij € 73.090,- voor de Touareg V6 FSI BlueMotionTechnology. De meest omvangrijke versie, de Touareg V6 Hybrid, staat voor minimaal € 99.300,- op kenteken. De levering start in juni.


image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer